Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
"Lipsirea de libertate este absorbita in infr de talharie daca pe aceasta cale infractorul urmareste pastrarea bunului sustras sau asigurarea scaparii" (Udroiu)
Daca lipsirea de libertate are loc pentru savarsirea talhariei, atunci este concurs?
isis23 a scris:
biancaelena84 a scris:
buna..imi puteti spune,va rog, dk recuzarea in penal nu poate fi ceruta d procuror?sau doar d catre parti?
Eu stiu ca numai de parti ....Procurorul face parte din cei care pot fi recuzati
Asa ar fi normal isis23 cum spui :)
Dar revin la o discutie de acum cateva zile in care sustineai opinia lui U si a majoritatii ca incompatibilitatea in peanl e cauza de nulitate absoluta, pe motiv de nelegala constituire a completului de judecata.
Pai daca e nulitate absoluta, nu poate fi invocata de oricine are un interes? Inclusiv de procuror sau de instanta din oficiu? Adica si procurorul sa poata sa-l recuze pe un judecator incompatibil. Sau nu? B-)
biancaelena84 a scris:
buna..imi puteti spune,va rog, dk recuzarea in penal nu poate fi ceruta d procuror?sau doar d catre parti?
Eu stiu ca numai de parti ....Procurorul face parte din cei care pot fi recuzati