Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Procesul penal nu poate fi extins fata de un:
a. inculpat cu privire la care procurorul a dispus scoaterea de sub urmarire penala;
b. coinculpat;
c. o persoana cu privire la care s-a pronuntat anterior o hotarare definitiva pentru fapta pentru care se solicita extinderea.
referitor la grilele postate, eu am raspuns
1.a
2.c
3.bc
4.c
cartea da :
1.ab
2.ab
3.b
4.c
...sa le luam pe rand:
1. ati gasit pe undeva ca si procurorul poate constata infractiunile de audienta?
2. Udroiu spune in cartea de sinteze si grile de procedura penala la pag. 328: " daca boala grava de care sufera inculpatul exista la momentul savarsirii infractiunii, fiind de natura a conduce la retinerea iresponsabilitatii acestuia, instanta va dispune achitarea ( art.11 pct.2 lit a raportat la art.10 lit.e ) iar nu suspendarea judecatii"
3.nu am gasit sa scrie prin ce act se dispune amanarea pronuntarii, in schimb este decizia 608/1999 care spune" lipsa incheierii de amanare a pronuntarii ...atrage nulitatea absoluta a hotararii", de unde deduc ca amanarea pronuntarii se dispune prin incheiere, da` nu stiu daca pronuntata in sedinta publica sau in camera de consiliu.