avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

Anularea suspendarii pedepsei sub supraveghere in cazul minorilor se poate dispune?

Stiu ca s-a mai dezbatut pe forum, dar nu s-a ajuns la nici un rezultat.
Cum e cel mai bine sa retinem pt examen?

din discutiile de alta data eu am retinut ca doar suspendarea conditionata a exec. ped. poate fi anulata, suspendarii sub supraveghere/control nefiindu-i aplicate dispozitiile art.85Cp

Nu cred ca are legatura cu recidiva. Cele doua infractiuni pot fi in concurs.
Singurul motiv pt care cred ca nu e posibila anularea este faptul ca art 85 CP nu este mentionat printre articolele mentionate la art 110^1 alin 2.

Cu toate acestea am inteles ca la unele examene din cadrul INM-ului se merge pe ideea ca este posibila si anularea.
In fond anularea presupune descoperirea unei infractiuni anterioare celei suspendate, fara legatura cu faptul ca in cazul minoritatii nu se retine recidiva.
lucutel a scris:

isis23 a scris:

3. n cazul renunrii la o motenire solvabil:
a. dac renunarea nu a devenit irevocabil, creditorii personali ai motenitorului renuntor vor putea retracta renunarea pe calea aciunii pauliene i accepta motenirea pe calea aciunii oblice n numele i pe seama succesibilului;
b. dac renunarea a devenit irevocabil, creditorii personali ai motenitorului renuntor nu vor mai putea revoca renunarea prin aciunea paulian iar n consecin nici nu vor mai putea accepta motenirea pe calea aciunii oblice;
c. revocarea renunrii poate fi cerut doar de ctre creditorii renuntorului, nu i de ctre creditorii succesiunii sau de ctre legatari.

Nu stiu ce se intampla cu ortografia ...scuze

c?

Sangreal, tu ce zici? e doar C raspunsul corect??? imi cer scuze ca insist cu grila asta, in nestiinta mea inca nu sunt lamurit, eu inca mai cred ca e A si C:(
Patrick_ a scris:

Nu cred ca are legatura cu recidiva. Cele doua infractiuni pot fi in concurs.
Singurul motiv pt care cred ca nu e posibila anularea este faptul ca art 85 CP nu este mentionat printre articolele mentionate la art 110^1 alin 2.

Cu toate acestea am inteles ca la unele examene din cadrul INM-ului se merge pe ideea ca este posibila si anularea.
In fond anularea presupune descoperirea unei infractiuni anterioare celei suspendate, fara legatura cu faptul ca in cazul minoritatii nu se retine recidiva.

pai din cate imi amintesc eu chiar asta era problema, ca la nu mai stiu ce exam din cadrul inm/absolvire s-a depunctat pt cei care au spus ca se poate anula sau ca ambele se pot anula/sau ca niciuna nu se poate anula,...ceva de genu', mai mai stiu exact...ideea e ca la suspendarea sub supraveghere/control nu se poate anula, din cate stiu eu

Din moment ce scrie negru pe alb, mergem pe varianta ca nu se poate anula pt minori.. nu? :)
Cel putin asa stim ce vom scrie la contestatie :)
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
adrianicet, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)