Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Anularea suspendarii pedepsei sub supraveghere in cazul minorilor se poate dispune?
Stiu ca s-a mai dezbatut pe forum, dar nu s-a ajuns la nici un rezultat.
Cum e cel mai bine sa retinem pt examen?
isis23 a scris:
3. n cazul renunrii la o motenire solvabil:
a. dac renunarea nu a devenit irevocabil, creditorii personali ai motenitorului renuntor vor putea retracta renunarea pe calea aciunii pauliene i accepta motenirea pe calea aciunii oblice n numele i pe seama succesibilului;
b. dac renunarea a devenit irevocabil, creditorii personali ai motenitorului renuntor nu vor mai putea revoca renunarea prin aciunea paulian iar n consecin nici nu vor mai putea accepta motenirea pe calea aciunii oblice;
c. revocarea renunrii poate fi cerut doar de ctre creditorii renuntorului, nu i de ctre creditorii succesiunii sau de ctre legatari.
Nu stiu ce se intampla cu ortografia ...scuze
c?
Nu cred ca are legatura cu recidiva. Cele doua infractiuni pot fi in concurs.
Singurul motiv pt care cred ca nu e posibila anularea este faptul ca art 85 CP nu este mentionat printre articolele mentionate la art 110^1 alin 2.
Cu toate acestea am inteles ca la unele examene din cadrul INM-ului se merge pe ideea ca este posibila si anularea.
In fond anularea presupune descoperirea unei infractiuni anterioare celei suspendate, fara legatura cu faptul ca in cazul minoritatii nu se retine recidiva.