Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
1. Ce este instigarea cu efect negativ?
2. Se pedepseste instigarea neurmata de executare in cazul tentativei nepedepsite - adica a celei neprevazute de legea penala, dar posibila in cazul anumitor infractiuni?
2. Se pedepseste instigarea neurmata de executare in cazul tentativei nepedepsite - adica a celei neprevazute de legea penala, dar posibila in cazul anumitor infractiuni?
astea sunt raspunsurile dupa parearea mea, e creatie proprie grila
Lucutel, se pune in miscare actiunea penala de catre instanta atunci cand se extinde procesul penal cu privire la alte fapte/persoane si nu participa procurorul sau cand se admite plangerea impotriva actelor procurorului de netrim in judecata, daca in cursul urm. penala finalizata cu netrim in judecata nu a fost pusa in miscare actiunea penala, instanta pune in miscare actiunea penala,,,eu astea 2 cazuri le stiu, poate mai stie Patrick altele:)
edit:atunci cand admite plangerea si retine cauza pt judecare