avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
sangreal a scris:

Daca nu sunteti de acord discutam... si oricum a fost grea, nu o sa dea asa ceva intr-o singura grila.

Sincer, dupa ce-ai explicat-o, nu mai pare asa grea, asa ca nu ne gasi scuze!
sangreal a scris:

Corect A si C.

A pentru ca termenul de 20 de zile e termen procedural pe zile si se calculeaza conform art. 186 alin. 2 Cpp, deci nu intra in calcul nici ziua de inceput nici ziua de sfarsit. In cazul nesolutionarii plangerii in termenul legal conform art. 278 indice 1 alin. 2 termenul curge de la implinirea termenului initial. Termenul initial se implineste la 28.01.2011, iar termenul subsecvent de 20 de zile prev de art. 278 indice 1 alin. 2 se implineste la 18.02.2011. Deci partea va fi decazuta incepand cu 19.02.2011.

B nu este corect. Art. 278 ind 1 alin. 8 lit. b teza finala spune ca instanta va indica mijloacele de proba.

C este corect conform RIL 44/2008. Persoana netrimisa in judecata poate face plangere pentru constatarea de catre instanta a temeiului legal pentru netrimiterea in judecata.

eu nu inteleg cum ai calculat la A:(
-fiind termen procedural pe zile, se calculeaza pe zile libere nu?
- trebuia sa primeasca raspuns: daca in 10.01 a depus plangerea =>trebuia sa o rezolve in 20 de zile =>1.02(daca nu luam in calcul prima si ultima zi),nu?
-din 1.02 are 20 de zile sa introduca plangerea la instanta=> 22.02, nu?
asta daca calculez eu bine termenele astea procedurale, nu stiu :(
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
liviu17, utilizator
liviu17 a scris:

sangreal a scris:

Corect A si C.

A pentru ca termenul de 20 de zile e termen procedural pe zile si se calculeaza conform art. 186 alin. 2 Cpp, deci nu intra in calcul nici ziua de inceput nici ziua de sfarsit. In cazul nesolutionarii plangerii in termenul legal conform art. 278 indice 1 alin. 2 termenul curge de la implinirea termenului initial. Termenul initial se implineste la 28.01.2011, iar termenul subsecvent de 20 de zile prev de art. 278 indice 1 alin. 2 se implineste la 18.02.2011. Deci partea va fi decazuta incepand cu 19.02.2011.

B nu este corect. Art. 278 ind 1 alin. 8 lit. b teza finala spune ca instanta va indica mijloacele de proba.

C este corect conform RIL 44/2008. Persoana netrimisa in judecata poate face plangere pentru constatarea de catre instanta a temeiului legal pentru netrimiterea in judecata.

eu nu inteleg cum ai calculat la A:(
-fiind termen procedural pe zile, se calculeaza pe zile libere nu?
-termenul trebuia sa primeasca raspuns: daca in 10.01 a depus plangerea =>trebuia sa o rezolve in 20 de zile =>1.02(daca nu luam in calcul prima si ultima zi),nu?
-din 1.02 are 20 de zile sa introduca plangerea la instanta=> 22.02, nu?
asta daca calculez eu bine termenele astea procedurale, nu stiu :(

termenul se calculeaza de la data cand s-a facut comunicarea adica 08.01! Acum calculeaza!
Nu incepe sa curga de la 10.01.2011 conform art. 278 indice 1 alin. 2, ci de la expirarea termenului initial de depunere a plangerii, adica de la COMUNICARE. Dar ziua de 8 nu intra in calcul conform art. 186 alin. 2. Deci cand procurorul nu solutioneaza in termenul legal, conform art. 278 indice 1 alin. 2 primul termen de 20 de zile nu se calculeaza de cand s-a introdus plangerea, ci de cand a inceput sa curga termenul pentru introducerea ei, iar acesta curge de la comunicare.
Oricum, frumoasa grila, am avut inspiratie :) Va las, spor la treaba!

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)