Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Patrick...vezi ca ai facut o mica incurcatura...
recidiva mica- implica trei pedepse cu inchisoare de pana la 6 luni nu cel putin 6 luni :)
alcali a scris:
Am si eu intrebare din penal general
Tratamentul penal al recidivei mici postcondamnatorii- in stare de evadare:
"Maximul special al pedepsei celei mai grele" la care se poate ajunge .....care este pedeapsa anume?
Adica se aduna restul de pedeaspa din pedeapsa veche cu pedeapsa pt evadare, contopindu-se apoi cu noua pedeapsa .
Si sa zicem ca pedeapsa cea mai grea este restul acela ramas de executat....atunci acesta se va mari pana la max special prevazut de lege apoi se va adauga pedeapsa pt evadare?
Voi cum ati inteles?
Nu prea inteleg intrebarea ta. Recidiva mica postcondamnatorie se refera la existenta a cel putin trei condamnari la pedeapsa cu inchisoarea de cel putin 6 luni, executabile separat. Daca avem evadare, pedeapsa este de peste doi ani.
La ce te referi mai exact?
Sa iau exemplul tau cu cele 3 infractiuni executabile separat(desi pedeapsa aia de cel mult 6 luni poate fi si ca rezultanta intr-un concurs de 3 infractiuni fiecare cu pedeapsa de cel putin 6 luni).
Deci In timp ce se executa ultima pedeapsa (din cele 3 infractiuni), condamnatul evadeaza. In evadare mai savarseste o infractiune.
Cum se aplica tratamentul recidivei mici postcondamnatorii? codul penal spune ca se contopesc :pedeapsa noua cu restul de pedeapsa veche adunat cu pedeapsa pt evadare, putandu-se mari pedeapsa pana la maximul special al pedepsei celei mai grele.
Despre care pedeapsa e vorba?
Imi inchipui situatia in care prima pedeapsa(adica restul ramas neexecutat) e mai grea decat toate.
O vom mari atunci pe prima pana la maximul special si o vom aduna cu evadarea, urmand ca totalul sa se execute??
Sau adunam restul cu evadarea si apoi marim pana la maximul pedepsei prime?
Si in plus evaluarea gravitatii e facem fata de rest sau fata de intreaga prima pedeapsa (cea care e primul termen al recidivei, din care se executa in timp ce s-a savarsit evadarea)?