avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
alcali a scris:

#-o#-o#-o :closedtopic::stunned: Si eu ce mai retinnnnnnn????
Cartea mea de Mitrache este din 2006!
In caz de grila nu ramane decat contestatia. Mitrache este printre autorii agreati si la cursurile INm-ului, deci....:rtfm:

Nu vreau sa dau sfaturi, pt ca nu am competenta asta, dar pot sa-ti spun ca o eventuala contestatie se poate face cu succes doar pe baza unui text de lege.
Opiniile autorilor consacrati ai doctrinei raman totusi doar niste opinii ale unor autori. Ceea ce conteaza este textul de lege. In fond ca si bibliografie avem codurile si nu pe Mitrache :)

Daca ne uitam la Art 37 CP lit c) acvem:

" c) cand dupa condamnarea la cel putin trei pedepse cu inchisoare pana la 6 luni sau dupa executare, dupa gratierea totala sau a restului de pedeapsa, ori dupa prescrierea executarii a cel putin trei asemenea pedepse, cel condamnat savarseste din nou o infractiune cu intentie pentru care legea prevede pedeapsa inchisorii mai mare de un an."

De aici nu rezulta in nici un caz ca ar putea fivorba de o singura pedeapsa rezultata din contopirea a trei pedepse concurente.

Din cate am observat, lapenal si procedura penala 90% din grile se fac stiind foarte bine si mai ales intelegand articolele de cod. Asta sepoate face foarte bine invatabd codul si cititnd multe decizii ale instantelor prin care se aplica fiecare articol de cod (cele din codurile adnotate).
Explicatiile pe pagini intregi ale doctrinarilor au si ele meritul lor, dar de multe ori contin o informatie diluata si pierd esentialul.

Parerea mea e ca nu se va aproba niciodata o contestatie la vreo grila de la examen pe motivul ca "asa spune Mitrache" sau alt mare autor.
aliquid_novi a scris:

Cred ca reziliere, nu rezolutiune si s-ar produce de drept.

De ce reziliere? Nu avem prestatii succesive.
Si de ce se produce de drept?
mda ! :bow: Multumesc aliquid_novi
Patrick_ a scris:

aliquid_novi a scris:

Cred ca reziliere, nu rezolutiune si s-ar produce de drept.

De ce reziliere? Nu avem prestatii succesive.
Si de ce se produce de drept?

Am considerat ca exista in anexa un pact comisoriu expres. Dar daca ar fi asa nici nu mai exista comodat, gratuitatea fiind de esenta lui.
Rezilierea am retinut ca s-ar aplica in cazul comodatului.
Patrik ai dreptate ca esentiale sunt codurile... insa au fost admise contestatii la grile (august 2010) pe motiv ca problema a fost abordata controversat in doctrina !
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
_adelina_, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)