alcali a scris:
#-o#-o#-o :closedtopic::stunned: Si eu ce mai retinnnnnnn????
Cartea mea de Mitrache este din 2006!
In caz de grila nu ramane decat contestatia. Mitrache este printre autorii agreati si la cursurile INm-ului, deci....:rtfm:
Nu vreau sa dau sfaturi, pt ca nu am competenta asta, dar pot sa-ti spun ca o eventuala contestatie se poate face cu succes doar pe baza unui text de lege.
Opiniile autorilor consacrati ai doctrinei raman totusi doar niste opinii ale unor autori. Ceea ce conteaza este textul de lege. In fond ca si bibliografie avem codurile si nu pe Mitrache :)
Daca ne uitam la Art 37 CP lit c) acvem:
" c) cand dupa condamnarea la cel putin trei pedepse cu inchisoare pana la 6 luni sau dupa executare, dupa gratierea totala sau a restului de pedeapsa, ori dupa prescrierea executarii a cel putin trei asemenea pedepse, cel condamnat savarseste din nou o infractiune cu intentie pentru care legea prevede pedeapsa inchisorii mai mare de un an."
De aici nu rezulta in nici un caz ca ar putea fivorba de o singura pedeapsa rezultata din contopirea a trei pedepse concurente.
Din cate am observat, lapenal si procedura penala 90% din grile se fac stiind foarte bine si mai ales intelegand articolele de cod. Asta sepoate face foarte bine invatabd codul si cititnd multe decizii ale instantelor prin care se aplica fiecare articol de cod (cele din codurile adnotate).
Explicatiile pe pagini intregi ale doctrinarilor au si ele meritul lor, dar de multe ori contin o informatie diluata si pierd esentialul.
Parerea mea e ca nu se va aproba niciodata o contestatie la vreo grila de la examen pe motivul ca "asa spune Mitrache" sau alt mare autor.