avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.

Si daca nici prezenta tertului C nu e obscen dpdv penal nu stiu ce mai e.

scuza-ma ca te intreb dar ce legatura are tertul cu faptul de a fi sau a nu fi un act cu caracter obscen???? poate nu e buna motivarea mea,,,eu motivam intr-un fel cum prin exculdere nu poate fi decat A...dar asta cu act cu caracter obscen sigur nu tine de tert

In opinia lui Streteanu, intretinerea unui raport sexual in trei de catre un minor casatorit este act cu carcter obscen savarsit asupra unui minor in cadrul familiei. Si sa stiti ca nu e singurul care retine asa. Si la avocati in cadrul INPPA se retine tot asa. Mie mi se pare corect si daca citesti cu atentie 202 Cp se incadreaza.
Ultima modificare: Luni, 22 August 2011
sangreal, utilizator
sangreal a scris:

Este opinia lui Streteanu ferm expusa. Acum voi va ganditi daca sa o retineti sau nu.

N-am nimic cu omul insa ...:O
Problema nu e neaparat ce infractiune se retine.
Problema dupa mine e daca in cazul femeii casatorite, minore, se mai retin asemenea ifractiuni.
Mi se pare o utopie.

Adica pt orice gest in prezenta sotiei, cu conotatie sexula esti pasibil sa ti se retina o infractiune?

Sau orice act de perversiune savarsit in privat, e infractiune?

Streteanu are niste opinii foarte pertinente, dar asta e cam ciudata. Nu cred ca se va vedea asa ceva in practica. E pur teoretica.
eu ma gandesc asa, ca tipa indiferent ca e ea casatorita, dpdv al dreptului penal tot minora e, si pentru ea ca minora, tot act obscen este

a, ai si raspuns sangreal
ContSters178434, utilizator
Executron a scris:

adrianicet a scris:

Executron a scris:

Nu inteleg ce legatura are coruptia sexuala cu raport sexual cu mai multi barbati?

Nu mi se pare ca e act cu caracter obscen, e doar sex... Si chiar daca era act sexual oral, normal, anal... tot n-as incadra la Coruptie.... Mai ales ca tertul nici n-a abuzat de vreo "influenta".

Caracterul obscen este o notiunea mai larga, care cuprinde si actul/raportul sexual..

Ah OK, deci minorul peste 15 ani poate sa faca ce fel de sex vrea cu orice persoana (excluzand tutorele, curatorul etc etc + contra cost)... DAR in acelasi timp cel cu care face sex va fi PRACTIC intotdeauna raspunzator pt coruptie sexuala?

Nu, normal ca nu, ci e vb de acte ce exced normalitatii din punct de vedere penal si mai ales in sensul RIL II/2005.
Si de asemenea trebuie sa fie acte in afara raporturilor normale dintre soti.
Si macar stiti despre ce e vb daca pica ceva de genul la examen, oricat de ciudat ar parea acum.
sangreal, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)