avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
sim05 a scris:

Sal la urm grila:
In cazul in care o persoana majora determina, prin promisiuni de casatorie, o minora de 15 ani sa intretina un raport sexual cu acesta, se va retine:
a. Infractiunea de act sexual cu un minor in concurs ideal cu infractiunea de seductie;
b. numai seductie;
c. numai act sexual cu un minor.

Poate te-a mai intrebat cineva in leg cu grila asta, daca da scz, eu nu am urmarit.

Ar tb sa fie doar b pt ca are 15 ani impliniti.
emmav a scris:

sim05 a scris:

Sangreal imi spui si mie de ce e c corect la urm grila?
Nu pot fi martori asistenti:
a-minorii sub 16 ani
b-salariatii unei societati la care e efectuata o perchezitie domiciliara
c-persoanele care au avut calitatea de martori asistenti, in aceeasi cauza

Grila s-a mai discutat anterior pe site. Corect era daca la varianta a scria 14 ani (nu 16 ani) . Vezi art. 92 alin. 2 CPP.

Deci raspunsul la grila e gresit?

Ar tb sa fie tulburare de posesie pe 220 alin. 1 Faptul ca e in mod pasnic nu face fapta sa nu mai fie infractiune, mai ales ca daca e sav prin violenta e varianta agravanta pe alin.2 Trebuie doar sa nu existe litigiu civil cu privire la teren pentru ca atunci practica nu mai retine savarsirea infractiunii. Iar in exemplul tau trebuie de asemenea ca cei care ocupa sa cunoasca faptul ca apartine altcuiva, in caz contrat nu este infractiune daca ei cred intemeiat ca e un teren abandonat de exemplu.
sim05 a scris:

emmav a scris:

sim05 a scris:

Sangreal imi spui si mie de ce e c corect la urm grila?
Nu pot fi martori asistenti:
a-minorii sub 16 ani
b-salariatii unei societati la care e efectuata o perchezitie domiciliara
c-persoanele care au avut calitatea de martori asistenti, in aceeasi cauza

Grila s-a mai discutat anterior pe site. Corect era daca la varianta a scria 14 ani (nu 16 ani) . Vezi art. 92 alin. 2 CPP.

Deci raspunsul la grila e gresit?

Da. a e sigur gresit. Am precizat de ce. Cat priveste pct. c... Nici eu nu-mi dau seama de ce ar fi corect, ca doar martorii asistenti nu au interes in cauza.
sangreal a scris:

sim05 a scris:

Sal la urm grila:
In cazul in care o persoana majora determina, prin promisiuni de casatorie, o minora de 15 ani sa intretina un raport sexual cu acesta, se va retine:
a. Infractiunea de act sexual cu un minor in concurs ideal cu infractiunea de seductie;
b. numai seductie;
c. numai act sexual cu un minor.

Poate te-a mai intrebat cineva in leg cu grila asta, daca da scz, eu nu am urmarit.

Ar tb sa fie doar b pt ca are 15 ani impliniti.

Deci tu consideri ca nu se poate merge pe act sexual cu un minor, alin 3, promisiunea de casatorie nu poate fi considerata "un folos"?
Eu m-am gandit ca din enunt nu rezulta ca promisiunile de casatorie sunt mincinoase, adica nu rezulta reaua-credinta fapt si de aceea nu ar fi seductie.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)