Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
:) Mai pe seara...mai postez....
O dupa amiaza placuta.
am postat si eu o speta acu vreo 2 zile. a citit-o macar cineva? pare simpla da, dar eu, personal, am o mica problema acolo. speta e a d-nului Boroi. cred ca va intereseaza pe toti. multumesc.
Prin apelul declarat impotriva sentintei Judecatoriei Buftea, apelantul a reiterat exceptia de incompatibilitate a judecatorului care a pronuntat sentinta. A aratat ca judecatorul a respins actiunea reclamantului in favoarea caruia apelantul intervenise, prin admiterea exceptiei puterii de lucru judecat, desi acelasi judecator solutionase acelasi litigiu in fond, in urma cu 6 luni.
La solutionarea apelului s-au prezentat celelalte parti. Instanta a admis apelul si a desfiintat hotararea primei instante, admitand exceptia de incompatibilitate, iar pe fond a admis actiunea principala si cererea de interventie accesorie in favoarea reclamantului.
Impotriva hotararii au declarat recurs procurorul, reclamantul si paratul.
Intrebari:
a) ce greseli s-au facut in speta?
b) care este procedura de solutionare a exceptiei de incompatibilitate?
c) este admisibil recursul procurorului?
d) ce solutie va pronunta instanta de recurs?
Se va retine infractiunea de tainuire:
1.In situatia in care, la primirea bunului provenit din savarsirea infractiunii de furt, faptuitorul il distruge
2.numai in cazul in care fapta tipica este savarsita cu intentie directa
3.chiar daca pentru fapta din care provine bunul tainuit exista o cauza care impiedica punerea in miscare sau exercitarea actiunii penale.