avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
MayeMaya a scris:

:) Mai pe seara...mai postez....
O dupa amiaza placuta.

Multumim pentru urari si asteptam cu interes :)
Andra Maria a scris:

am postat si eu o speta acu vreo 2 zile. a citit-o macar cineva? pare simpla da, dar eu, personal, am o mica problema acolo. speta e a d-nului Boroi. cred ca va intereseaza pe toti. multumesc.

Am citit-o si eram curios si eu de vreun raspuns.

La punctul a), una din greselile instantei este ca intervenientul accesoriu nu poate sa introduca apel in locul partii in favoarea careia a intervenit daca aceasta nu-si insuseste apelul.
In rest nu prea am vrut sa ma pronunt pentru ca nu am citit cam demult procedura civila, dar e interesanta speta. :)

Sper si eu sa posteze cineva niste raspunsuri pentru a o putea discuta.
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
Patrick_, utilizator
Andra Maria a scris:

Prin apelul declarat impotriva sentintei Judecatoriei Buftea, apelantul a reiterat exceptia de incompatibilitate a judecatorului care a pronuntat sentinta. A aratat ca judecatorul a respins actiunea reclamantului in favoarea caruia apelantul intervenise, prin admiterea exceptiei puterii de lucru judecat, desi acelasi judecator solutionase acelasi litigiu in fond, in urma cu 6 luni.
La solutionarea apelului s-au prezentat celelalte parti. Instanta a admis apelul si a desfiintat hotararea primei instante, admitand exceptia de incompatibilitate, iar pe fond a admis actiunea principala si cererea de interventie accesorie in favoarea reclamantului.
Impotriva hotararii au declarat recurs procurorul, reclamantul si paratul.

Intrebari:

a) ce greseli s-au facut in speta?
b) care este procedura de solutionare a exceptiei de incompatibilitate?
c) este admisibil recursul procurorului?
d) ce solutie va pronunta instanta de recurs?

O prima greseala cred ca ar fi aceea de a admite exceptia de incompatibilitate.
Faptul ca acelasi judecator a respins actiunea reclamantului in favoarea caruia apelantul intervenise, prin admiterea exceptiei puterii de lucru judecat, desi acelasi judecator solutionase acelasi litigiu in fond, in urma cu 6 luni nu se incadreaza intre situatiile prevazute de art. 24 alin. (1) C. proc. civ., asta deoarece situatiile prevazute de art. 24 alin. (1) C. proc civ. se refera la o cauza ce nu a fost solutionata definitiv si irevocabil spre deosebire de speta aceasta in care exista doua cauze, una solutionata definitiv si irevocabil si cea de a doua in care s-a facut apel de intervenientul accesoriu.
Sau altfel spus pentru a exista incompatibilitate trebuie sa existe o singura cauza nesolutionata definitiv si irevocabil si nu doua cauze dintre care una solutionata definitv si irevocabil.
Daca bat campii va rog sa ma corectati
ady_bc, utilizator
Se va retine infractiunea de tainuire:
1.In situatia in care, la primirea bunului provenit din savarsirea infractiunii de furt, faptuitorul il distruge
2.numai in cazul in care fapta tipica este savarsita cu intentie directa
3.chiar daca pentru fapta din care provine bunul tainuit exista o cauza care impiedica punerea in miscare sau exercitarea actiunii penale.

Am revenit pe partea de penal.
Pentru speta postata mai sus, inca nu ma pot pronunta.Deocamdata.
MayeMaya a scris:

Se va retine infractiunea de tainuire:
1.In situatia in care, la primirea bunului provenit din savarsirea infractiunii de furt, faptuitorul il distruge

Ar raspunde pentru favorizare a infractorului in acest caz.

2.numai in cazul in care fapta tipica este savarsita cu intentie directa

Corect.

3.chiar daca pentru fapta din care provine bunul tainuit exista o cauza care impiedica punerea in miscare sau exercitarea actiunii penale.

Corect. :D
Mireillegl, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)