Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Am gasit o grila(nu era un autor consacrat) care mentiona ca si in judecata se pot efectua constatari. Cred ca e gresita grila!
Multumesc Patrik, de mult nu ne-am mai auzit!
Daca mai gasesc ceva, scriu.
Din cate stiu se pot efectua constatari medico-legale de catre instanta cu ocazia cercetarii la fata locului, in cazurile in care instanta efectueaza cercetarea.
Dar instanta nu poate dispune efectuarea constatarilor.
pentru Patrik - solutia e clara - se respinge apelul ca neavenit. pe mine ma intereseaza daca poti sa reiterezi o exceptie, chiar de ordine publica, intr-o cale de atac, dupa ce prima instanta s-a pronuntat deja asupra ei si a respins-o. cum reitereaza exceptia asta? sau, ca si judecator, califici "reiterarea" ca fiind o critica la exceptie ? interventia accesorie - la fel - se admite in principiu in prima instanta si acum se admite iar, fara a fi macar discutata
1. Prin a "reitera" o exceptie in calea de atac eu inteleg sa ataci din nou la instanta superioara, solutia data in ceea ce priveste acea exceptie de catre instanta inferioara. Cred ca e ceva normal.
Daca o anumita exceptie este respinsa printr-o incheiere de catre prima instanta de exemplu, acea incheiere poate sa fie atacata la instanta superioara odata cu fondul sau chiar si separat in unele cazuri.
2. In ceea ce priveste interventia accesorie, cred odata dobadita calitatea de intervenient accesoriu, aceasta calitate se pastreaza de catre intervenientul respectiv pe toata durata procesului, fara sa fie nevoie sa mai fie discutata in caile de atac.
E parerea mea la ceea ce ai postat mai sus, dar sincer sa fiu nu mai retin exact speta respectiva. Mi s-a parut destul de "incalcita". :(