avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
1.Sunt acte juridice civile solemne:
a. depozitul voluntar;
b. subrogatia în drepturile creditorului consimtitã de debitor;
c. ipoteca conventionalã.
2.Forma cerutã „ad validitatem”:
a. atrage, în caz de nerespectare, nulitatea relativã a actului juridic;
b. constã, în toate cazurile, în întocmirea unui înscris autentic;
c. atrage, în caz de nerespectare, nulitatea absolutã a actului juridic.
3.Scopul imediat constã în:
a. prefigurarea sansei unui câstig sau riscul unei pierderi în actele juridice comutative;
b. prefigurarea remiterii lucrului si intentia de a procura gratuit un folos în cazul contractului de comodat;
c. prefigurarea contraprestatiei în cazul contractelor unilaterale.
4.Pentru a fi valabilã, cauza actului juridic civil trebuie sã fie printre altele:
a. licitã si moralã;
b. probatã;
c. posibilã.
Asa cum am promis saptamana aceasta civil general.

1c 2c 3b 4a
Nu sunt sigura la 1daca e si b. In teorie scrie ca e necesara forma autentica notariala, dar mi se pare cam absurd ca un simplu imprumut de bani, de pilda, sa nu fie valabil (absolut!) daca nu e incheiat in forma scrisa autentica, chiar si in situatia data. Oricum, in momentul asta inca nu am notiunile foarte bine clarificate, cred ca imi scapa ceva:stunned:
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
simi_stanciu, utilizator
Buna!
la al patrulea set
1.c
2.b
3c
4 b
5 c

p.s. Cristinel Murzea a scos carte de grile.... :happy: am terminat la Brasov facultatea ...
D.A.M., utilizator
Me_Isa a scris:

Cateva grile de civil
1. Lipsa cauzei atrage nulitatea relativa a actului juridic cand:
a) lipsa cauzei se datoreaza lipsei predarii bunului in actele reale
b) lipsa cauzei se datoreaza lipsei riscului in actele aleatorii
c) lipsa cauzei se datoreaza lipsei de discernamant

2. In cazul erorii obstacol, falsa reprezentare cade:
a) asupra naturii juridice a actului
b) asupra identitatii obiectului
c) asupra identitatii persoanei cocontractante

3. Cand nu exista nici o stipulatie speciala referitoare la termenul care afecteaza executarea unui contract atunci termenul este presupus a fi dat:
a)in favoarea debitorului
b)in favoarea creditorului
c)atat in favoarea creditorului cat si in favoarea debitorului

4. Cand vanzarea este facuta sub conditie rezolutorie, atunci:
a)cumparatorul suporta riscul daca lucrul piere pendente conditione
b)vanzatorul suporta riscul in calitate de proprietar, daca lucrul piere pendente conditione
c)odata conditia realizata, vanzatorul redobandeste proprietatea bunului cu efect retroactiv

Grilele sunt din culegerea de Cristinel Murzea si Catalina Matei

1c 2a,b 3b 4a,c
Acum am vazut raspunsul tau, si mie mi se pare gresit la 3.
simi_stanciu, utilizator
Al patrulea set de grile: 1.c 2.b 3.c 4.b 5.b
Me_Isa a scris:

Rasp lor sunt: 1.c 2. ab 3.c 4 .ac La intrebarea 3 mi se pare gresit rasp lor, vream sa vad si parerea voastra.
1. Capacitatea de a incheia actul juridic civil este:
a) o conditie necesara si suficienta pentru existenta discernamantului
b) o stare de drept, spre deosebire de discernamant, care este o stare de fapt
c) o conditie de fond esentiala, de eficacitate si generala actului juridic civil

2. Prin exceptie, tacerea valoreaza consimtamant:
a) cand legea prevede expres aceasta
b) cand prin vointa expresa a partilor, se atribuie o anumita semnificatie juridica tacerii
c) cand tacerea are valoare de consimtamant potrivit obiceiului

3. Pot fi anulate pentru leziune actele juridice civile care indeplinesc si urmatoarele conditii:
a) sa fie incheiate de minorul intre 14-18 ani singur, fara incuviintarea ocrotitorului legal
b) sa fie acte juridice bilaterale, cu titlu oneros si comutative
c) sa fie acte de dispozitie

4.Sanctiunea care intervine pentru cauza ilicita este:
a) nulitatea absoluta
b) nulitatea relativa
c) rezolutiunea

5. Scopul mediat se caracterizeaza prin aceea ca:
a) in cadrul unei anumite vategorii de acte juridice civile, este un element abstract si invariabil
b) in cazul actelor juridice unilaterale, este stabilit pentru fiecare tip de asemenea act
c) este concret si variabil de la o categorie la alta de acte juridice civile si chiar in cadrul aceleiasi categorii de acte jur civile

grile din culegerea de Cojocaru si Trusca

1b 2ab 3ab 4a 5c
Nu sunt sigura la 2 daca nu e si c

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)