Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Am si eu o nelamurire si va rog sa ma luminati si pe mine daca stiti.
In Beleiu la Termenul suspensiv se spune clar ca actiunea oblica si cea paulina nu pot fi intentate cand acesta este stipulat. In Filipescu la obligatii, la actiunea oblica si paulina acesta sustine ca pot fi intentate chiar daca sunt afectate de o conditie (nu spune daca este rezolutorie sau suspensiva) si de un termen.
Cand pot fi introduse actiunile? Cand sunt afectate de o conditie sau de un termen? Sau daca sunt afectate fie de conditie, fie de termen nu pot fin introduse?
Multumesc :) si sper ca ati inteles ce intreb.
In Beleiu la Termenul suspensiv se spune clar ca actiunea oblica si cea paulina nu pot fi intentate cand acesta este stipulat. In Filipescu la obligatii, la actiunea oblica si paulina acesta sustine ca pot fi intentate chiar daca sunt afectate de o conditie (nu spune daca este rezolutorie sau suspensiva) si de un termen.
Cand pot fi introduse actiunile? Cand sunt afectate de o conditie sau de un termen? Sau daca sunt afectate fie de conditie, fie de termen nu pot fin introduse?
Laura2626 a scris:
In Boroi la termenul suspensiv referitor la intentarea celor doua actiuni scrie: "Atat actiunea oblica, precum si actiunea pauliana presupun, printre alte conditii, insolvabilitatea debitorului ( in caz contrar, actiunea ar urma sa fie respinsa ca lipsita de interes), iar, intr-o asemenea situatie, potrivit art. 1025 C.civ, debitorul este decazut din beneficiul termenului, deci creditorul este in drept sa exercite actiunea oblica sau, dupa caz, actiunea revocatorie, deoarece creanta a devenit exigibila"