avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

88. Infractiunea de seductie poate fi savarsita cu:
a) intentie directa
b) intentie indirecta
c) praeterintentie

Raspunsul corect dat de autor e doar a).

Eu spuneam ca ar putea fi imaginate cazuri in care sa avem si intentia indirecta, de exemplu in cazurile cand faptuitorul accepta consumarea unui raport sexual cu o minora careia i-a facut promisiunea de casatorie, dar nu urmareste in mod direct acest scop.

Varianta de la c) nu poate sa fie adevarata, dupa parerea mea, pentru ca un raport sexual nu cred ca s-ar putea consuma din culpa. ;)

Nu merge intentie indirecta tocmai pt ca este o infractiune calificata prin scop. E infr doar daca e savarsita in scopul de a intretine raport sexual, scopul lui nu e sa se casatoreasca. :)
scuze era vb de grila 81 cea cu complicele anterior profesor iar autorul violului prieten cu proful ; eu ziceam c) adică 197 alin 1 cp; la 88 nu am dubii
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
alexandra grecu, utilizator
sim05 a scris:

Nu merge intentie indirecta tocmai pt ca este o infractiune calificata prin scop. E infr doar daca e savarsita in scopul de a intretine raport sexual, scopul lui nu e sa se casatoreasca. :)

art 199 CP - Seductia
Fapta aceluia care, prin promisiuni de căsătorie, determină o persoană de sex feminin mai mică de 18 ani de a avea cu el raport sexual, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Dupa cum prevede acest articol, scopul nu trebuie sa fie neaparat raportul sexual.

Faci o promisiune de casatorie, accepti posibilitatea unui raport sexual, dar nu urmaresti neaparat producerea lui.

Adica ceva de genul - "daca o fi, o fi. Daca nu, nu"

In aceste conditii nu e infractiune? :)
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
Patrick_, utilizator
eu zic că nu
De fapt, imi dau seama ca seductia este incriminarea unei instigari, urmate de executarea actului la care s-a instigat.
Instigatorul trebuie sa aiba intentie directa intotdeauna?

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)