avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
alexandra grecu a scris:

eu nu am vreau sa discut in contradictoriu cu tine poti sa ramai la parerea ta nu-i nici o problema ptr. mine ; nu sunt acasa sa am cartile in fata si sa-ti spun pagina la care sa citesti dar cu siguranta ai intalnit si in civil si in penal explicatia unor termeni in sensul larg (uzual ) si in sensul restrans ;ia gandeste-te fara un subiect general mai poate fi vorba de infractiune ? a vorbi de societate ca unic subiect pasiv un fel de pleonasm

Eu nu spun ca nu ai dreptate. Dar parca totusi ar trebui sa se specifice in grile de examen cand un termen se refera la sensul restrans sau larg.
Cel putin la civil cam asa e.
In fine.
Sper ca in grilele de examen sa fie totusi mai putin de interpretat.
Buna! In legatura cu admiterea din vara de la INM, eu am citit ca cica repartitia la sfarsitul celor 2 ani de studiu s-ar face pe baza mediei de intrare la institut, si nu cum este in prezent, ca o medie intre cei 2 ani de studiu si nota de la absolvire. Voi ati auzit de asa ceva?
Patrick_ a scris:

m13d a scris:

88. Infractiunea de seductie poate fi savarsita cu:
a) intentie directa
b) intentie indirecta
c) praeterintentie

Raspuns corect a)
Dar b) - . Intenţia indirectă ar putea exista atunci când autorul, necunoscând exact vârsta victimei, a admis posibilitatea ca aceasta să nu fi împlinit vârsta de 18 ani. - G. Antoniu

Nici eu nu inteleg de ce nu poate fi si indirecta.
In afara de cazul spui de Antoniu, ar mai putea sa fie si cazul in care faptuitorul, promite casatorie, fiindu-i fiindu-i indiferent daca raportul sexual se va consuma, dar acceptand ideea de a se produce.

dacă nu a determinat-o la rap sex prin promisiuni mai e infracţiune in cazul in care are peste 15 ani?
daca nu acunoscut varsta victimei - a fost in dubiu nu se aplică regula in dubio pro reo?
intrebam si eu de ce e corect răspunsul b) şi nu c) la întrebarea 88
Nu a cunoscut varsta victimei insa a admis ca aceasta poate avea sub 18 ani.
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
Vasile Mihaela, Consilier juridic
88. Infractiunea de seductie poate fi savarsita cu:
a) intentie directa
b) intentie indirecta
c) praeterintentie

Raspunsul corect dat de autor e doar a).

Eu spuneam ca ar putea fi imaginate cazuri in care sa avem si intentia indirecta, de exemplu in cazurile cand faptuitorul accepta consumarea unui raport sexual cu o minora careia i-a facut promisiunea de casatorie, dar nu urmareste in mod direct acest scop.

Varianta de la c) nu poate sa fie adevarata, dupa parerea mea, pentru ca un raport sexual nu cred ca s-ar putea consuma din culpa. ;)
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
Patrick_, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)