avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
eu ma pregatesc pt vechime si in toamna apelul si recursul au fost in tematica, asa ca e posibil sa fie si in toamna asta.

ai dreptate isis cu privire la varianta a.
m-am lamurit si eu acum cu privire la raspunsuri.:)

Eu credeam ca partea vatamata poate face apel si cu privire la latura civila. M-am gandit la varianta in care ar tb sa se dispuna restabilirea situatiei anterioare, iar judecatorul nu se pronunta cu privire la acest lucru. Credeam ca in aceasta situatie, chiar daca nu s-a constituit parte civila p.vat poate face apel pt a solicita sa se dispuna restabilirea.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2011
sim05, utilizator
lucutel a scris:

patrick(dat fiind ca esti singurul brav viteaz care a rezistat atacului intrebarilor din cauza ajc), raspuns corect: b si c

a pica caci scopul imediat este un element abstract si invariabil
b e ok caci scopul obligatiei( scopul imediat) e stab pe princip categ de ajc: actele cu titlu gratuit- intentia de a gratifica; in aleatorii- riscul; in reale- prefigurarea remiterii bunului

Sa stii ca ma am avut si eu o "tresarire" la citirea lui b) ;)
Dar ma gandeam in cazul actelor cu titlu gratuit ca scopul imediat e remiterea bunului iar scopul mediat e intentia de a gratifica.
Normal ca nu e asa pt ca nu intotdeauna un act cu titlul gratuit presupune remiterea unui bun. Si normal ca de fapt in cazul acestor acte prima intentie, adica cea imediata este cea de a gratifica.
Deci mi-e clar ca este corect si b) :)
In cazul in care bunul achizitionat printr-un contract de vanzare-cumparare este afectat de un viciu ascuns, grav si existent anterior incheierii actului,cumparatorul poate solicita:
a)rezolutiunea contractului de vanzare cumparare;
b)anularea contractului pentru eroare asupra substantei obiectului, pe calea actiunii redhibitorii ;
c)obligarea zanzatorului de a-i preda un lucru de aceeasi calitate si valoare.
Patrick_ a scris:

In cazul in care bunul achizitionat printr-un contract de vanzare-cumparare este afectat de un viciu ascuns, grav si existent anterior incheierii actului,cumparatorul poate solicita:
a)rezolutiunea contractului de vanzare cumparare;
b)anularea contractului pentru eroare asupra substantei obiectului, pe calea actiunii redhibitorii ;
c)obligarea zanzatorului de a-i preda un lucru de aceeasi calitate si valoare.

a)
b) nu este pentru ca actiunea redhibitorie e in cazul viciului ascunse a lucrului si nu in cazul erorii
c) cred ca nu e corect pentru ca nu se face precizarea ca bunurile sunt generice , doar in acest caz este posibila executarea in natura
corect :)

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)