avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

lucutel a scris:

Patrick_ a scris:

1. c
2. a

fix asa am raspuns si eu, patrick!
raspuns corect: 1. b, c/ 2. a, b
#-o

Sincer sa fiu nu crd ca are rost sa-ti bati capul cu asemenea probleme.
1. In legatura cu novatia prin schimbare de creditor, citisem mai de dimineata in Statescu - Barsan ca este o modalitate veche si nu se gaseste in practica, deci e mai mult teoretica. Sunt convins ca raspunsul de la b e controversat. Definitia novatiei este foarte clara: stingerea unei obligatii si formarea uneia noi. Stingerea nu se poate face fara acordul debitorului. Dar in acest caz, pe undeva e corect sa nu se ceara pt ca debitorul practic nu are nici o treaba cu persoana creditorului.
Cred ca sunt opinii si opinii, deci nu se va daca asa ceva la INM.

2. Delegatia prin definitie inseamna "aducerea de catre debitor a inca unuia".
Deci b) nu prea are sens dupa mine. Cine sa-i ceara consimamantul, daca de fapt el aduce inca un debitor?

e senzatia aceea de frustrare...cand crezi ca stii ceva
si vine boroi si iti zice defapt ca esti prost

cred ca am sa iau o pauza pe ziua de azi
:)
Odihna placuta.
Mie imi fuge gandul la acea jumatate de pahar de vin rosu de care spunea emmav :D
:giggle: am citit ultimele pagini postate de azi dimineta si eu tot cu privire la paharul emmeiv m-am lamurit.
m13d a scris:

:giggle: am citit ultimele pagini postate de azi dimineta si eu tot cu privire la paharul emmeiv m-am lamurit.

O.K. Va invit pe tine si pe Patrick sa bem impreuna cealalta jumatate...;)
Cu toropeala asta, cui ii mai arde de invatat?:(

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)