avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Legalitate sau escrocherie?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Legalitate sau escrocherie?

Am facut un imprumut de 7 000RON in 2005 cu rambursare in 5 ani urmand sa platate 190 lunar.

In 2008 am primit o oferta de la banca sa mi se suplimenteze imprumutul cu 4000RON, urmand sa platesc 10 ani cate 190 lunar.
Desigur ca ratele ascund un comision de asigurare de viata si unul de administrare despre care nu am fost informata.

Intre timp banca a ridicat dobanzile si desigur ca rata mea a ajuns la 225 lunar.

Dilema mea este urmatoarea. Banii pe care i-am platit pana in 2008, nu conteaza. Imprumutul este calculat din 2008 de la suplimentare. E ceva gresit.
Pana in momentul actual am achitat in jur de 13 000 si mai am sa le dau inca 17 200 pana la finalul contractului. Deci p[entru 11 000 eu le dau inapoi 30 200.
Cine ma poate lamuri unde-i greseala, ca sa nu spun escrocheria....
Cel mai recent răspuns: ContSters79575 , utilizator 18:47, 8 Februarie 2011
dny Daniel a scris:

Aici ii problema ca dvs. ati semnat contractul de imprumut si acela contine diferite clauze,probabil are dobanda variabila,comisionul de asigurare de viata,de administrare.Toti fac greseala sa semneze lucruri care nu le citesc si nu le stiu de aceea bancile isi fac dreptul sa mareasca asa mult sumele.Sigur in contractul de imprumut sunt notificate aceste lucruri,studiati si vedeti ce drepturi are banca.


bancile "isi fac dreptul sa mareasca asa mult sumele" pentru ca pur si simplu sunt/au fost lasate de "statul roman" din zilele noastre sa faca ce vor (sa dea bani cu imprumut cu dobanda "la liber", sub niste "reglementari" de fatada, apa de ploaie)...

in niciun fel nu poate fi acuzat un imprumutat ca "face/a facut greseala sa semneze lucruri pe care nu le citeste"...

pentru ca si daca citea, si iar citea, rascitea, il invata "pe dinafara":rolleyes:, il visa noaptea, conspecta, rezuma, mergea la fel si fel de intermediari si consultanti specialisti... si accepta intrun final contractul initial... tot aia era!!!... acelasi final!!!

victime ale supradobanzilor (sub diferite denumiri) de azi sunt si analfabetii... si muncitorii necalificati si calificati... si nespecialistii si specialistii insisi in a da sfaturi despre imprumuturi bancare... si profesorii universitari... si academicienii...

numai statul poate proteja, prin lege (plafonarea dobanzii !!!), populatia de "excesul de dobanda", "abuzuri":rolleyes: (infractiune toata ziua, in toate timpurile, oriunde in lumea civilizata) bancare= CAMATA!...
si n-o face! (de ce?!:rolleyes:)... deocamdata...




Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Ianuarie 2011
ContSters123067, utilizator
Nu este comision de asigurare, este comision de urmarire riscuri.Banca s-a oferit sa va faca o refinantare.In acest caz a intervenit un alt contract, un alt grafic de rambursare.
E imposibil sa nu fi avut cunostinta de acestea, dupa refinantare, sa nu fi primit un nou contract si un nou grafic, odata cu refinantarea se desfiinteaza contractul anterior si se semneaza un nou contract.
INCREDIBIL, DAR ADEVARAT!

Banca m-a incarcat cu o datorie pe care nu o aveam. Am descoperit acest lucru ieri, am luat legatura cu ei, au recunoscut ca au facut o greseala si astept solutia lor. Dupa calculele mele, eu mi-am achitat datoria cateva luni in urma?
Acum ce sa fac? Am fost prejudiciata financiar si moral...Am fost sunata la miezul noptii imputandu-mi-se o datorie pe care nu o aveam....

E adevarat ca a intervenit un alt grafic de rambursare, dar nu am semnat un alt contract. Am semnat doar un act prin care acceptam oferta bancii de a-mi suplimenta imprumutul cu o suma, in aceleasi conditii, urmand sa restitui suma in 10 ani. Problema e ca ei mi-au dat mai putini bani decat trebuia. Subliniez, banca a venit cu oferta respectiva, eu nu am solicitat nicio refinantare.
Am verificat! Nu este contract de refinantare. Este un act prin care mi se suplimenta imprumutul cu inca o suma in conditiile unei dobande contractuale mai mici si adaugarea unui comision de gestiune lunar de 0,29%, fara a se specifica la ce suma se aplica.
Stiti ce e curios? Banca mi-a intins o plasa prin care urma sa platesc la suma ramasa din primul imprumut o dobanda reala mai mare decat aveam in contractul initial, fara a mi se spune. Cum se numeste inselaciunea aceasta in termeni juridici?

Si acum surpriza surprizelor... Eu am imprumutat 7000 in 2005, dar in desfasuratporul primit apare suma de 7800, iar cei 800 nu stiu unde sunt, caci eu nu i-am luat si nici in cont nu sunt... Cine rezolva acest mister daca banca se face ca ploua si nu vrea sa-mi raspunda la intrebari? Garda finaciara? Eu il consider furt. Pot spune ca sunt un exemplu elocvent de prostie,scuze...credulitate in onestitatea bancii respective care se dovedeste oneroasa, nu onesta, lucru dovedit si de prezenta sa pe lista bancilor amendate de ANPC.
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
ContSters79575, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare rate credit ContSters79575 ContSters79575 Am imprumutat de la o banca 11000, urmand sa-i rambursez in 10 ani. Actuala dobanda este 14.4%. Am cerut micsorarea ei, dar se fac ca ploua . Ratele mele ... (vezi toată discuția)
Comision administrare cont vs99teo vs99teo Buna ziua, Este legal ca pentru plata ratei la un imprumut sa se plateasca comision lunar de 5 lei pentru administrare cont? (vezi toată discuția)
Acord de plata si sumele platite la timp - dobanda penalizatoare uriasa danyv danyv Buna ziua! In 2006 am facut un imprumut, pe o perioada de 10 ani (2006-2016), nevoi personale la o anumita banca, iar in anul 2009 ,nu am mai putut plati ! ... (vezi toată discuția)