avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit ipotecar

Am un credit ipotecar luat in 2008,nu am avut probleme sau intarzieri de plata ,pana azi cand am primit o scrisoare de la banca precum trebuie sa fac o noua reevaluare a apartamentului ipotecat,deoarece cea veche a expirat.Presupun ca sunt noile legi ,dar ei au zis ca nu se modifica decat comisionul de rambursare anticipata.E posibil sa se ceara reevaluarea atata timp cat sunt bun platnic?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:03, 29 Ianuarie 2011
va mai deranjez cu o intrebare si daca eu reevaluez casa sigur suma nu va fi ceiasi din 2008 , si din cate inteleg exista 2 optiuni sa dau bani inapoi pt diferenta sau sa aduc o suplimentare de garantie.Dar eu nu pot sa indeplinesc nici una din acestea ce se intampla?chiar nu conteaza ca de 3 ani sunt un bun platnic?multumesc
Probabil ca aceasta este politica bancii....Casa nu mai are aceeasi valoare ca in 2008,si s-ar putea sa aveti surpriza neplacuta sa constatati ca va trebui sa mai garantati cu altceva ca si supliment de garantie.
Evaluarea ce au solicitat-o in 2011 trebuie sa va acopere diferenta din credit care a ramas de platit, deci soldul creditului ipotecar la momentul evaluarii. Daca valoarea evaluata in noul raport va fi sub cea a soldului creditului, intr-adevar, aveti doua optiuni: fie rambursati in avans partea de credit negarantata, fie va vor cere sa completati garantia ipotecara. Cat despre faptul ca, sunteti un client bun platnic, pentru banca este un lucru important, dar, care din pacate, nu ajuta situatiei in care o parte din creditul angajat de dvs ar ramane negarantat. Periodicitatea reevaluarii garantiilor ipotecare este una din componentele de politica prudentiala a oricarei banci comerciale, la care clientul nu se poate opune sau sa o conteste, din pacate. :(
reevaloarea asta , oare pe banii cui se face?
comision de risc platiti? banuiesc ca si doband aa crescut din 2008 incoace..
e dreptul lor sa faca o reevaloare, daca o fac pe banii lor. mai departe, daca cer si alte garantii sau returnarea unei sume ce a ramas negarantata, mi se pare abuz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de risc credit ipotecar banca cristian_pp cristian_pp Am un credit ipotecar la Volksbank incheiat in 2007. Cu riscul de a ma repeta am sa pun din nou problema comisionului de risc, pentru ca raspunsurile nu au ... (vezi toată discuția)
Credite bancare avramut loredana avramut loredana Am 2 credite: unul de nevoi personale in valoare de 10000 pe 10 ani si unul ipotecare de 28000 pe 40 ani ambele in euro si ambele variabile. La cel de nevoi ... (vezi toată discuția)
Comision de risc gociman gociman va rog sa-mi spuneti cum pot obtine eliminarea comisionului de risc dintr-un contract de credit. Am un credit imobiliar din 2007 la Volksbank cu un comision ... (vezi toată discuția)