avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... agresiune, nevinovat, ajutor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

agresiune, nevinovat, ajutor

Buna ziua, Am urmatoarea problema: in luna februarie anul curent ma aflam cu un coleg la un fast-food unde cand am iesit afara am fost atacati de un individ! Colegul era cu masina fiind la volan iar eu in dreapta! Amandoi am intrat in masina iar agresorul a rupt oglinda de pe partea stanga! Colegul a sunat la politie (nu prin 112) iar noi am ramas in zona din cauza pagubei provocate! Patronul fast-foodului a asistat la incident dar nu vrea sa se implice! Pana sa vina politia individul agresor a plecat pe o strada laturalnica unde se afla un club si un grup de indivizi care iesisera! Mentionez ca individul agresor era sub influenta alcoolului! Nu stiu ce s-a intamplat acolo dar cert este ca individul agresor a mancat o bataie buna grupul fiind format din indivizi mai masivi ca noi! Pana sa apara politita grupul respectiv a plecat! Ulterior individul agresor care a devenit victima a obtinut certificat medico-legal cu 9 zile de spitalizare si a depus plangere penala impotriva mea si a colegului meu! Colegul meu a depus la randul lui plangere penala pentru distrugere! Evident ca agresorul victima a gasit o poveste precum ca a fost lovit cu masina si noi l-am batut! Nu ne putem intelege ca respectivul pretinde sume fabuloase! Mentionez ca au fost identificati doi martori care au declarat ca au vazut cand individul agresor a fost batut de acel grup si nu de noi cum sustine! Politistul care se ocupa de caz ne-a spus initial sa ne intelegem, apoi sa stam linistiti ca dosarul ramane cu autori necunoscuti iar acum a spus ca individul agresor a angajat un avocat si a depus plangere la parchet! Ce parare aveti ? Cat este de grava situatia ? Este posibil sa fim trasi la raspundere pentru o fapta pe care nu am comis-o ? Este posibil sa se ajunga la judecatorie/tribunal ? Procedural ce urmeaza acum ? Cum se poate rezolva aceasta problema ? Daca ramane asa este posibil sa se stinga conflictul de la sine? Nu vreau sa risc un proces sau cazier! Va rog frumos mult de tot sa ma ajutati cu cat mai multe pareri si sfaturi! Va stau la dispozitie pentru alte informatii si Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: naurel , utilizator 15:25, 26 Aprilie 2008
1.trebuie sa probezi ca voi aveti dreptate.
2.fara probe nu are ce sa faca
3.patronul localului poate fi adus la politie cu mandat de aducere emis de procuror, cu atat mai mult cu cat el poate fi acuzat de savarsirea infractiunii prev si pedep. de art.265 cp-omisiunea de a incunostinta organele judiciare, numai daca agresorul-victima este ruda cu acesta.
4.cum a stabilit acesta ca voi sunteti autorii agresiunii?dupa cum va recunoscut?
sfatul meu-nervii sa ii aveti buni ca ii veti toci un pic pina se va stabili adevarul ca incurcate sunt caile Domnului.
Dupa mine as da NUP in dosarul in care aveti calitatea de faptuitorii si IUp in care aveti calitatea de parte vatamata.
BAFTA!
Singura proba care o are respectivul individ este certificatul medico-legal de 9 zile! El sustine ca noi suntem autorii agresiunii si ca noi l-am batut pentru ca ne-a retinut figurile! Si eu sper din tot sufletul ca procurorul sa dea NUP! Ce ar trebui sa fac in situatia in care ma aflu ? Alte sfaturi, parereri, sugestii, opinii ? :) Multumesc
Puteti sa va angajati si dvs. un avocat care sa se intereseze de dosarul de la politie.
Chiar daca sunteti acuzati de respectivul individ nu inseamna ca el este si crezut.
Eu am inteles ca ar trebui sa angajez un avocat dar din pacate nu dispun de banii necesari si m-am interesat iar onorariul minim este de 500 de ron! Eu sper din tot sufletul ca lucrurile sa se rezolve cumva de la sine avand in vedere toate circumstantele! M-ar interesa din punct de vedere procedural ce urmeaza acum ? Adica ce ar trebui sa faca politistul respectiv procurorul ? Sa stiu la ce sa ma astept! Adevarul este ca in patria noastra te poti astepta la orice! Multumesc inca o data celor ca mi-au raspuns
500 ron este o suma decenta. Oricum, in cazul in care castigati procesul, partea cealalta va fi obligata la plata cheltuielilor de judecata. Daca stiti ca aveti dreptate, va imprumutati de bani, faceti rost, ca asa, numai cu opinii si incurajari de pe "margine", in conditiile in care "celalalt" are avocat, nu va putem "garanta" nimic...

Alte discuții în legătură

Depunere plangere mariuscrisan mariuscrisan Baiatul meu a fost la un majorat intr-un sat. Acolo l-a injurat pe unul dintre cei prezenti. Un prieten de-al celui injurat i-a dat un pumn in mandibla. S-a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier sau infractiune? sarah1985 sarah1985 Pe fondul unor vechi animozitati, un vecin a lovit cu masina o alta vecina. A coborat din masina pentru a o palmui iar apoi s-a suit din nou la volan si a ... (vezi toată discuția)
Acrosare intentionata, ancheta trimisa la parchet aysel8993 aysel8993 Buna seara! Pe data de 25 martie 2013 am fost implicata intr-un accident rutier care nu s-a soldat cu morti/ raniti, ci doar cu avarierea masinii mele si a ... (vezi toată discuția)