avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... agresiune, nevinovat, ajutor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

agresiune, nevinovat, ajutor

Buna ziua, Am urmatoarea problema: in luna februarie anul curent ma aflam cu un coleg la un fast-food unde cand am iesit afara am fost atacati de un individ! Colegul era cu masina fiind la volan iar eu in dreapta! Amandoi am intrat in masina iar agresorul a rupt oglinda de pe partea stanga! Colegul a sunat la politie (nu prin 112) iar noi am ramas in zona din cauza pagubei provocate! Patronul fast-foodului a asistat la incident dar nu vrea sa se implice! Pana sa vina politia individul agresor a plecat pe o strada laturalnica unde se afla un club si un grup de indivizi care iesisera! Mentionez ca individul agresor era sub influenta alcoolului! Nu stiu ce s-a intamplat acolo dar cert este ca individul agresor a mancat o bataie buna grupul fiind format din indivizi mai masivi ca noi! Pana sa apara politita grupul respectiv a plecat! Ulterior individul agresor care a devenit victima a obtinut certificat medico-legal cu 9 zile de spitalizare si a depus plangere penala impotriva mea si a colegului meu! Colegul meu a depus la randul lui plangere penala pentru distrugere! Evident ca agresorul victima a gasit o poveste precum ca a fost lovit cu masina si noi l-am batut! Nu ne putem intelege ca respectivul pretinde sume fabuloase! Mentionez ca au fost identificati doi martori care au declarat ca au vazut cand individul agresor a fost batut de acel grup si nu de noi cum sustine! Politistul care se ocupa de caz ne-a spus initial sa ne intelegem, apoi sa stam linistiti ca dosarul ramane cu autori necunoscuti iar acum a spus ca individul agresor a angajat un avocat si a depus plangere la parchet! Ce parare aveti ? Cat este de grava situatia ? Este posibil sa fim trasi la raspundere pentru o fapta pe care nu am comis-o ? Este posibil sa se ajunga la judecatorie/tribunal ? Procedural ce urmeaza acum ? Cum se poate rezolva aceasta problema ? Daca ramane asa este posibil sa se stinga conflictul de la sine? Nu vreau sa risc un proces sau cazier! Va rog frumos mult de tot sa ma ajutati cu cat mai multe pareri si sfaturi! Va stau la dispozitie pentru alte informatii si Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: naurel , utilizator 15:25, 26 Aprilie 2008
avTodincaVeronica a scris:

500 ron este o suma decenta. Oricum, in cazul in care castigati procesul, partea cealalta va fi obligata la plata cheltuielilor de judecata. Daca stiti ca aveti dreptate, va imprumutati de bani, faceti rost, ca asa, numai cu opinii si incurajari de pe "margine", in conditiile in care "celalalt" are avocat, nu va putem "garanta" nimic...

D-ra avocat are dreptate. Te caciulesti la 500 ron si ce faci apoi??#-o
Aici se pot pune in balanta situatile: Prietenul si Dvs. care puteti confirma teoria distrugerii si celalalt care nu are nici un martor in teoria pe care o sustine, doar acel certificat medico-legal care dovedeste doar faptul ca a fost batut. In plus, Dvs. puteti cita ca martor si pe patronul localului, care nu are nici un interes sa ascunda adevarul. Asa cum el are un certificat medico-legal, asa aveti Dvs. masina deteriorata. Apelati de urgenta la un avocat, nu va ganditi la bani, multi altii au facut-o si acuma platesc mai mult. Succes! Av.Albu
Doresc sa lamuresc cateva aspecte! Inteleg perfect punctele dumneavoastra de vedere si nu pot decat sa va dau dreptate dar nu este vorba ca sunt zgarcit la bani ci pur si simplu nu dispun de suma respectiva pentru onorariul avocatului! Eu sunt student si nu am nici un venit, abia platesc taxa de scolarizare! Masina nu era a mea ci a colegului meu, mai exact era masina care o avea de la locul de munca (firma a recuperat paguba pe asigurare full casco)! Noi avem dovada distrugerii si anume poze si o constatare de la un service autorizat! Pe langa cele doua declaratii ale noastre mai exista doua declaratii ale martorilor care au asistat la incident si confirma varianta noastra! Deci vorba domnului Adisan, se poate pune in balanta si cu siguranta balanta se inclina spre adevar! Ma insel ? Nici nu concep sa se ajunga la proces pentru ca sunt constient de riscuri (dosar penal etc) dar este o varianta care trebuie luata in calcul! Dar nu este prea devreme? Din acest motiv ma intereseaza daca se poate stinge conflictul de la sine si anume sa solutioneze procurorul cu NUP si din punct de vedere procedural ce urmeaza acum ? O sa fim chemati la Parchet ? Stiu ca acest forum nu ofera consultanta juridica dar orice parare si sfat sunt foarte apreciate! Ma mai gandesc si sa nu se simta "insultati" procurorul si politistul daca aparem cu un avocat pentru ca ei ar putea considera ca noi suntem vinovati! Care ar fi momentul oportun sa angajam un avocat ? Doresc sa fac acest lucru doar daca este stricta nevoie! Am avut un curs de drept civil la facultate si sper totusi ca politistul/procurorul sa fie calificati pentru functiile pe care le ocupa si sa fie luate in calcul si principiile statului de drept, prezumtia de nevinovatie etc...! Teoretic si practic nu exista nici o proba impotriva noastra ci dimpotriva noi avem probe care ne atesta nevinovatia! Ar putea fi individul agresor care a devenit victima sa fie acuzat de calomnie ? Va multumesc
Repet, angajati un avocat care sa urmareasca dosarul! Aveti o situatie buna din punct de vedere al probatoriului si este pacat sa va complicati situatia pentru o mentalitate depasita (nu ma duc cu avocat ca poate se supara procurorul sau politistul). Poate totusi aveti o parte de vina? Oricum, este important sa va mentineti declaratiile pe tot parcursul cercetarii, sa nu existe asadar declaratii care se bat cap in cap. Succes! Av.Albu.
Ma intereseaza daca se poate stinge conflictul de la sine si anume sa solutioneze procurorul cu NUP si din punct de vedere procedural ce urmeaza acum ? O sa fim chemati la Parchet ? Nu am bani sa angajez un avocat! Cum adica avem o parte din vina ? Nu inteleg... eu am relatat intamplarea cat se poate de exact

Alte discuții în legătură

Depunere plangere mariuscrisan mariuscrisan Baiatul meu a fost la un majorat intr-un sat. Acolo l-a injurat pe unul dintre cei prezenti. Un prieten de-al celui injurat i-a dat un pumn in mandibla. S-a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier sau infractiune? sarah1985 sarah1985 Pe fondul unor vechi animozitati, un vecin a lovit cu masina o alta vecina. A coborat din masina pentru a o palmui iar apoi s-a suit din nou la volan si a ... (vezi toată discuția)
Acrosare intentionata, ancheta trimisa la parchet aysel8993 aysel8993 Buna seara! Pe data de 25 martie 2013 am fost implicata intr-un accident rutier care nu s-a soldat cu morti/ raniti, ci doar cu avarierea masinii mele si a ... (vezi toată discuția)