Buna ziua, Am urmatoarea problema: in luna februarie anul curent ma aflam cu un coleg la un fast-food unde cand am iesit afara am fost atacati de un individ! Colegul era cu masina fiind la volan iar eu in dreapta! Amandoi am intrat in masina iar agresorul a rupt oglinda de pe partea stanga! Colegul a sunat la politie (nu prin 112) iar noi am ramas in zona din cauza pagubei provocate! Patronul fast-foodului a asistat la incident dar nu vrea sa se implice! Pana sa vina politia individul agresor a plecat pe o strada laturalnica unde se afla un club si un grup de indivizi care iesisera! Mentionez ca individul agresor era sub influenta alcoolului! Nu stiu ce s-a intamplat acolo dar cert este ca individul agresor a mancat o bataie buna grupul fiind format din indivizi mai masivi ca noi! Pana sa apara politita grupul respectiv a plecat! Ulterior individul agresor care a devenit victima a obtinut certificat medico-legal cu 9 zile de spitalizare si a depus plangere penala impotriva mea si a colegului meu! Colegul meu a depus la randul lui plangere penala pentru distrugere! Evident ca agresorul victima a gasit o poveste precum ca a fost lovit cu masina si noi l-am batut! Nu ne putem intelege ca respectivul pretinde sume fabuloase! Mentionez ca au fost identificati doi martori care au declarat ca au vazut cand individul agresor a fost batut de acel grup si nu de noi cum sustine! Politistul care se ocupa de caz ne-a spus initial sa ne intelegem, apoi sa stam linistiti ca dosarul ramane cu autori necunoscuti iar acum a spus ca individul agresor a angajat un avocat si a depus plangere la parchet! Ce parare aveti ? Cat este de grava situatia ? Este posibil sa fim trasi la raspundere pentru o fapta pe care nu am comis-o ? Este posibil sa se ajunga la judecatorie/tribunal ? Procedural ce urmeaza acum ? Cum se poate rezolva aceasta problema ? Daca ramane asa este posibil sa se stinga conflictul de la sine? Nu vreau sa risc un proces sau cazier! Va rog frumos mult de tot sa ma ajutati cu cat mai multe pareri si sfaturi! Va stau la dispozitie pentru alte informatii si Va multumesc anticipat
1. poti merge si fara avocat. singurul avantaj al avocatului in acest caz este ca poate urmari mai bine dosarul. ti se sugereaza un avocat deoarece "vei fi bagat in seama", altfel stai mai mult pe la usi. voi veti fi chemati la politie si acolo veti vedea ce probe are impotriva voastra. 2. felul in care va comportati, mi e imi suna ca voi sunteti vinovati de lovirea lui. iar bataia administrata de acei indivizi nu a fost intamplatoare. voi i ati pus sa-l bata.sau a fost batut ca urmare sesizarii evenimentului de catre voi. un lucru pe care nu ti l au spus colegii mei.fii sincer cu tine si cu avocatii, altfel nu te pot ajuta ei.
Eu sunt sincer si nu ma consider vinovat! Nu cunosteam pe nimeni din acel grup dar repet individul agresor era sub influenta alcoolului si imi imaginez ca a fost un schimb de replici sau ceva s-a intamplat si acolo ca nu degeaba a luat bataie! Cei care l-au batut erau aproximativ 7 - 8 persoane si mult mai masivi ca noi! Cum ne comportam ? Incerc sa-mi dau seama de gravitatea situatiei si daca este posibil sa suport repercusiuni fiind nevinovat!
Ar trebui ca si prietenul tau sa fie atent la urmatorul aspec:
Daca respectiv individ isi mentine plangerea cu privire la faptul CA A FOST LOVIT CU AUTOTURISMUL, aici apare infractiunea prev. de OUG 195/2002/R, careia nu i se mai aplica prevederile privitoare la plangerea prealabila.
Acum depinde de constatarea initiala facuta de organele de politie, de leziunile mentionate in certificatul medico legal si de probele propuse de cel in cauza.
Nu cred ca ramane in picioare aceasta acuzatie pentru ca el a spus-o sa justifice distrugerea respectiv ca nu a avut nici o intentie sa o rupa! Nici nu cred ca e consemnat in declaratie... doar verbal
1- dupa cum am mai spus , nu exista fapta dvs , din moment ce nu exista fapta nu exista nici o forma de vinovatzie.
declaratia dvs , ca si invinuit , are fortza juridica in masura in care e coroborata, unita cu alte mijloace de proba.patronul poate fi audiat , iar daca se impotriveste se poate dispune mandat de aducere.
Ceilalti martori pot da declaratie, separat , apoi declaratiile lor se pot confrunta, pentru o mai buna redare a situatie de fapt.
2-el trebuie sa probeze ca a fost lovit de autorism, dar daca exista declaratiile martorilor, ale dvs , precum si alte mijloace de proba, chiar o expertiza , o cercetare la fatza locului ,din care reiese contrariul , sustinerile sale nu sunt intemeiate.
3-atat el , cat si dvs , va puteti retrage plangerea si sa aiba loc impacarea partilor.
Retineti, orice fapt sustinut trebuie dovedit.
de ce nu v-ati angajat un avocat?
el v-ar fi linistit , iar lucrurile ar fi mers mai repede .
respectivul individ probabil ca urmareste un folos material , un castig imediat , care dupa mine , ar trebui sa-l ceara adevaratilor faptuitori din grup, nu voua.
Succes .
sa ma tineti la curent cu noutatile.