avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcari pe spatiul verde al blocului?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcari pe spatiul verde al blocului?

Locuiesc in Bucuresti si la mine la bloc s-a hotarat sa se ia din spatiul verde , acolo unde se poate, pentru amenajarea unor parcari. Amenajarea o face primaria sector 6 si cererile pentru inchiriere parcare s-au facut tot la primarie. Au aparut urmatoarele probleme:
Locatarii blocului sustin ca nu primaria poate inchiria aceste parcari ci Asociatia de proprietari deoarece spatiul verde face parte din proprietatea privata a tuturor membrilor asociatiei pentru care se plateste impozit la stat. Poate asociatia sa ceara proprietarilor de masini chirie? Spatiul verde din jurul blocului este considerat parti comune, deci parte din cota-indiviza? Pentru aceste amenajari trebuie sa fie de acord toti locatarii?
Cel mai recent răspuns: Nicolaie Ciobotaru , Consultant resurse umane 12:11, 11 Mai 2008
Va multumesc pentru ajutor! Sper sa mai primesc sfaturi de la profesionisti!
A.. mai am o problema... sper sa nu abuzez..
Pentru a face izolatie termica exterioara, ca persoana fizica, numai pt apartamentul meu este necesara autorizatie de la primarie? Am inteles ca nu ti se aproba asa ceva decat daca lucrarile de reabilitare termica sunt angajate de asociatia de proprietari cu acordul tuturor proprietarilor si nu de unul singur.
In mod firesc, a interveni in modificarea fatadei unui spatiu comun de locuit, este un lucru ce poate fi reglementat NUMAI cu acordul majoritatii locatarilor. Se va intocmi un proiect prin care se va solicita obtinerea Certificatului de Urbanism (ca si cand ai intreba - Domnule Primar am voie sa fac asta?) si apoi, o detaliere a acelui proiect pentru a obtine Autorizatia de Construire ( ca si cand ai intreba de aceasta data - Domnule Primar, ceea ce vreau sa fac va arata asa, imi permiteti?) .
Dupa obtinerea acestor doua acorduri din partea Primariei, locatarii - prin Asociatia ce-i reprezinta, vor angaja un constructor (prin licitatie sau dupa dorinta majoritatii), iar ceea ce este trecut in Autorizatia de Construire - in proiectul intocmit de catre un proiectant cu drept de semnatura- trebuie respectat intru totului tot .
Daca un singur locatar sau o minoritate - din intreg - se opune reparatiilor dorite in scopul cresterii confortului termic, reparatia se va efectua totusi, in baza solicitarii majoritatii, urmand ca respectivele cheltuieli sa fie retinute lunar de catre Asociatie , la fiecare plata a intretinerii.
Bafta.

pentru elis : cum spuneam, cei 1,20 m din jurul blocului nu sunt altceva decat trotuarul de protectie al blocului.

pentru alexandru ra.. : in Romania, extrem de rar vei avea ocazia sa intalnesti proprietari ce au achizitionat mai intai teren si abia apoi si-au amenajat acel teren prin amplasarea constructiei (vorbind aici despre o constructie alcatuita din condominii) dar da, este posibila si aceasta situatie
dora3mira a scris:

pentru alexandru ra.. : in Romania, extrem de rar vei avea ocazia sa intalnesti proprietari ce au achizitionat mai intai teren si abia apoi si-au amenajat acel teren prin amplasarea constructiei (vorbind aici despre o constructie alcatuita din condominii) dar da, este posibila si aceasta situatie

Desi in Romania exista astfel de situatii. nu ma refeream la ce ati spus Dvs..
Cu totii stim cum s-au cumparat apartametele de catre chiriasi in 90-98, si astfel s-au vazut si romanii proprietari. Insa spatiul comun difera de la imobil la imobil...nu vad ce e asa de complicat. Poate o sa ne revenim si noi din comunismul asta unde toate lucrurile trebuie sa fie la fel in toate cazurile, si o sa constatam ca de fapt fiecare e diferit, la fel ca fiecare proprietate.
In concluzie, fara sa vedem actele si schita imobilului, nu ne putem da cu parerea.
VA MULTUMESC!
OF...Am revenit! Problema parcarilor incinge spiritele... Asociatia de proprietari este pe cale sa fie data in judecata de un proprietar care-si sustine dreptul de proprietate asupra spatiului verde pentru ca administratorul si-a permis sa intre 1,5 m in spatiul verde cu noul gard care se pune de catre primarie prin firma care face astfel de lucrari. A amenintat ca va darama tot gardul... Pentru cele 5-6 locuri de parcare administratorul sustine ca va cere aprobare in urmatoarele zile. Nu au fost incluse in planul initial, aceastea au fost cerute de locatari ulterior. Dar unul dintre ei se impotriveste.....Poate unul din locatari sa faca demersuri in instanta impotriva administratorului pentru ca i-a incalcat dreptul ( la spatiul verde, bineinteles)? Sunt pusa in postura de mediere a conflictului si nu stiu ce sa fac? Nu vreau sa ma cert cu nimeni #-o ..... M-am saturat....
AJUTOOORRR!

Alte discuții în legătură

Spatii parcare in spatiul comun locatari bloc bianca0706 bianca0706 daca in proiectul aprobat spre neschimbare nu au fost prevazute locuri de parcare in unele spatii comune locatarilor blocului, sau au fost prevazute spatii ... (vezi toată discuția)
Spatiul verde din jurul blocului-legislatie ANDREI_oni ANDREI_oni Buna ziua Locuiesc impreuna cu familia la bloc, intr-un apartament proprietate personala, si pe spatiul verde din jurul blocului, mai multi vecini avem ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis, spatiu care apartine de bloc mihaipescar mihaipescar Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc de apartamente la parter. Sunt interesat de urmatoarele aspecte pentru care as dori cateva lamuriri poate si cateva ... (vezi toată discuția)