avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcari pe spatiul verde al blocului?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcari pe spatiul verde al blocului?

Locuiesc in Bucuresti si la mine la bloc s-a hotarat sa se ia din spatiul verde , acolo unde se poate, pentru amenajarea unor parcari. Amenajarea o face primaria sector 6 si cererile pentru inchiriere parcare s-au facut tot la primarie. Au aparut urmatoarele probleme:
Locatarii blocului sustin ca nu primaria poate inchiria aceste parcari ci Asociatia de proprietari deoarece spatiul verde face parte din proprietatea privata a tuturor membrilor asociatiei pentru care se plateste impozit la stat. Poate asociatia sa ceara proprietarilor de masini chirie? Spatiul verde din jurul blocului este considerat parti comune, deci parte din cota-indiviza? Pentru aceste amenajari trebuie sa fie de acord toti locatarii?
Cel mai recent răspuns: Nicolaie Ciobotaru , Consultant resurse umane 12:11, 11 Mai 2008
Daca e gard acolo poate sa si intenteze un proces de uzucapiune care sa tina pe loc orice demersuri ale asociatiei. Problema trebuie rezolvata amiabil...:))
Off topic: sunt unele subiecte pe forumul asta...o placere!!!
Tocmai m-a vizitat administratorul si din 18 ap de la scara 5 sunt de acord 16 proprietari. Vom vedea ce se poate intampla....
elis a scris:

mihasi a scris:
"Asociatia de proprietari este pe cale sa fie data in judecata de un proprietar care-si sustine dreptul de proprietate asupra spatiului verde pentru ca administratorul si-a permis sa intre 1,5 m in spatiul verde cu noul gard care se pune de catre primarie prin firma care face astfel de lucrari. A amenintat ca va darama tot gardul..."

In contractul de vanzare-cumpare nu este trecut nicio cota-indiviza de spatiu verde, ci doar din terenul pe care este contruit blocul respectiv.
Spatiul verde apartine Consiliului Local Sector 6. Inchirierea parcarilor se face de catre Primarie , nu de asociatia de proprietari.
Din cate stiu eu 1,20 metri de la bloc de jur imprejur atat are un bloc in proprietate ..... :-/

Subscriu la cele spuse de elis. În primul rând trebuie văzut din cartea de imobil care este cota părţilor de uz comun în cazul blocului, pentru că în toată această suprafaţă intră subsolul blocului, respectiv fundaţia, faţadele, scările, uscătoriile, holurile etc. precum şi o bucată de teren de aprox. 1 metru lăţime de-alungul blocului, astfel încât grădini, parcuri etc. nu poate avea nici un proprietar al unui condominiu în coproprietate pe cote-părţi!
Astfel, este dreptul fiecărui om de a da în judecată pe cineva. Trebuie să o şi dovedească pentru a avea câştig în instanţă.... Nu vă speriaţi, încercaţi să-l lămuriţi cum stă treaba cu această cotă a părţilor de uz comun, şi dacă nu vrea să priceapă, lăsaţi-l să dea în judecată asociaţia, Primăria, sau pe cel cu care înţelege el să se judece.....
Eu cred că blufează, încercând să împiedice Primăria să amenajeze parcarea lângă bloc....
Nu are importanţă avizul proprietarilor, dacă prin planul de urbanism s-a aprobat acea parcare...
ªi la noi a fost o situaţie identică, anul trecut şi reprezentanţii Primăriei au spus că nu avem decât să dăm în judecată Primăria că ne-au desfiinţat în mare parte zona verde pentru amenajarea de parcări auto. ªi, vă spun, că nimeni nu a făcut-o....
Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2008
Corina Capotã, Avocat
Problema parcarilor in zonele de blocuri ( si nu numai acolo ) este o problema care nu v-a fi rezolvata prin distrugerea spatiului verde.

Modul in care se procedeaza in cazul de fata este cel al cuceririi spatiului verde si transformarii in parcare prin pasi marunti. Va trece putina vreme si tot din cauza de lipsa de locuri de parcare alt spatiu verde va fi transformat in parcare pana firul de iarba va deveni o amintire a locuitorilor orasului sau in cel mai fericit caz vazut rar plecand cu regele automobil in timpul liber undeva "afara".

In Timisoara asa ceva nu se intampla. Exista programul primariei Timisoara Verde ( verificati pe site-ul primariei ) in care sunt recenzati toti arborii din oras. Daca numai ai taiat o creanga mai mare dintrun copac fara aprobarea primariei primesti o amenda de iti trece pofta de asemenea lucruri. O vecina a taiat o creanga mai mare a unui nuc din strada care o deranja si a luat o amenda de 500 de lei ( este o exagerare dar s-a produs ) .

Pe stada in care locuiesc ( aproape de centru ) chiar pe carosabil este un artar de vreo 600 de ani care are un gardulet facut de primarie. Nimeni nu s-a gandit sa il taie cu toate ca acolo unde se afla drumul nu are decat un sens de circulatie din lipsa de spatiu.

Primaria da amenzi usturatoare daca spatiile din jurul locuintei nu sunt amenajate ca spatiu verde si sunt in paragina.

Toti sunt de acord ca Timisoara este un oras frumos dar in principal este frumos datorita grijii deosebite ( care are o traditie veche ) pentru spatiile verzi si pentru parcuri.

Cand circul pe strazi din zone de blocuri cu masina sau cu bicicleta am o straja continua de masini parcate stanga-dreapta cu rare goluri si de obicei nu se poate circula decat pe singur sens chiar daca sunt doua. Cand se intalnesc 2 masini care vin din sensuri opuse sunt ca ca 2 berbeci care vor sa treaca simultan puntea. Si daca mai vin masini din spatele lor circoteca ia o amploare interesanta. Un "berbec" din asta numai a dat coltul si s-a intalnit cu mine la un capat de strada si nu a mai vrut sa dea inapoi. Sa dat jos a scos telefonul mobil ( nu stiu unde a telefonat ) si ma amenintat ca ma aranjeaza el. Cum de obicei nu vreau sa ma de-a face cu oameni de aceasta factura am dat toata strada inapoi ca sa treaca triunfator "barosanul" ( probabil cu ceva functie ca nu avea o masina aratoasa ). Dupa ce a trecut mi-a aruncat : Dar sa stii ca tot te aranjez eu pe tine. Mai sunt si din astia ce sa faci.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatii parcare in spatiul comun locatari bloc bianca0706 bianca0706 daca in proiectul aprobat spre neschimbare nu au fost prevazute locuri de parcare in unele spatii comune locatarilor blocului, sau au fost prevazute spatii ... (vezi toată discuția)
Spatiul verde din jurul blocului-legislatie ANDREI_oni ANDREI_oni Buna ziua Locuiesc impreuna cu familia la bloc, intr-un apartament proprietate personala, si pe spatiul verde din jurul blocului, mai multi vecini avem ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis, spatiu care apartine de bloc mihaipescar mihaipescar Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc de apartamente la parter. Sunt interesat de urmatoarele aspecte pentru care as dori cateva lamuriri poate si cateva ... (vezi toată discuția)