avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta legala intre case vecine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta legala intre case vecine

Buna ziua,

Vreau sa construiesc o casa pe o parte cat mai mare din terenul pe care il detin. Vecinul din stanga are casa in granita cu terenul meu unde va veni casa. NU stiu ce distanta sunt obligat sa las intre casa pe care o voi construi eu si casa vecinului. Casa mea nu va avea acoperis, deci nu va avea streasina.
Puteti sa imi spuneti unde gasesc in lege distanta minima pe care sunt obligat sa o las ?

Multumesc mult
am citit acum. va multumesc!
Buna ziua,

As avea nevoie de un sfat, multumsc anticipat.
Casa mea este construita pe limita de proprietate, acoperisul avand o singura panta, spre curtea mea. Vecinul a ridicat in urma cu cativa ani o casa, la 30 cm, cu scurgere spre casa mea. Observand ca apare igrasie, l-am rugat sa rezolve problema - amical - astfel incat apa sa nu mai ajunga la casa mea. Dansul a facut streasina, insa a trebuit sa intre cu ea in izolatia casei mele ( :stunned: ), pt ca altfel nu era loc. Nu am aprobat scris nimic, nici macar verbal. Nu am spus nimic insa, sperand ca burlanele sa isi faca treaba cu folos. Au trecut doi ani si acum toata partea respectiva a casei este mucegaita, cu infiltratii de apa de aprox 50 cm inaltime, foarte clar vizibile. S-a transformat in ciupercarie. Nu stiu care este PUZ-ul sau PUG-ul, insa clar am de suferit de pe urma acestui lucru, in partea respectiva a casei dorind de mai mult de un an sa deschid un cabinet stomatologic. As dori sa stiu ce sau daca pot face legal, deoarece de fiecare data cand incerc sa-i explic situatia ca sa ajungem la un consens, sunt injurata in ultimul hal.
Multumesc inca o data!
Buna ziua
Am aceeasi problema ca dna. IuliaBN doar ca vecinii mei dinspre nord au construit un fel de garaj fara pereti dar cu teve bagate in placa de beton, iar aceasta constructie intra putin cu acoperisul peste hotar si acum dupa 7-8 ani jgheaburile s-au degradat asa ca atunci cand ploua toata apa intra in fundatia casei mele care este la 60 cm de acest hotar.Stiu sigur ca nu are autorizatie si nu m-ar fi deranjat prea tare daca nu afecta aceasta situatie structura de rezistenta a casei.Ce ar fi de facut caci am incercat sa o rezolv amiabil ,dar nu am sanse si nu as vrea sa ajung in instanta pentru ceva atat de minor,comparativ cu alte probleme.Cei de la primaria locala nici gand nu au sa se implice.Va multumesc.
Am un teren unde vreau sa construiesc o casa. Vecinul de langa mine are casa construita de vreo 30 de ani si este amplasata pe limita de proprietate (in loc de gard cu terenul meu este casa lui). Acoperisul lui este pe terenul meu cu aproximativ 50 de cm, si mai are 3 geamuri mici catre terenul meu (1 m/50 cm bucata).Peretele acesta este chiar spatele casei lui. Eu am spus ca vreau sa las 1 m fata de casa lui fara a-mi face vreun geam insa el nu prea e de acord ca ii iau lumina de la acele geamuri. Ce pot face in situatia aceasta(pentru a respecta legea) avand in vedere ca are amplasata casa pe limita de proprietate iar eu nu pot sa construiesc la o distanta mai mare din cauza terenului pe care il detin (foarte ingust). Initial mi-a dat un accept verbal cu conditia ca in acea zona de 1 m sa nu fac nimica si sa ii dau si lui voie pt a intra(pt a zugravi spatele casei), insa acum pe cand am inceput lucrarile nu mai este de acord. Detin toate autorizatiile necesare constructiei si vreau sa stiu daca mi-ar putea sista vecinul(printr-o lege) lucrarile in aceasta situatie.
Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2012
sp0nsoru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta minima legala intre hotar si peretele casei cristian_64 cristian_64 Vreau sa construiesc o casa si datorita topometriei terenului (un clin intre doua strazi) trebuie sa ma apropii cat de mult pot cu constructia noua de hotarul ... (vezi toată discuția)
Distanta legala fata de gard catalucan catalucan Buna ziua, am construit anul acesta o casa. In proiect distanta fata de gardul vecinului era de 60cm conform Codului Civil. Vecinul m-a amenintat ca o sa am ... (vezi toată discuția)
Infiltrare apa hazna pe terenul meu. Dumitru19 Dumitru19 Buna ziua, De aproape un an am achizitionat un imobil. Saptamana trecuta am sesizat ca pe terenul meu a aparut apa urat mirositoare,putin colorata, chiar la ... (vezi toată discuția)