AVLIL a scris:
De ce ti se pare aiurea sa recurga la asa ceva? E si o metoda in negocieri, nu numai in notificari.
In notificare, daca omul se sperie si-i spui apoi: uite, scapi numai asa usor... el zice "Bogdaproste!" si se conformeaza.
E o metoda larg utilizata de avocati. Si, sincer, functioneaza.
Pentru ca mie personal mi se pare o "tehnica" josnica pe care n-as folosi-o niciodata. Practic induci in eroare, voit, o parte care nu are cunostinte juridice, pentru ca apoi ea sa creada ca a scapat usor, ceea ce mi se pare incalificabil. Nu mai comentez, ca nu are rost.
nu e amenintare daca il avertizezi pe om ca vei aplica legea.
Da, numai sa il ameninti ca vei aplica legea corecta! Daca il ameninti ca faci plangere penala, cand de fapt nu e vorba de nicio infractiune, e foarte amenintare!
Nu cred ca, in caz ca nu ai un contract special incheiat cu banca, aceasta are datoria sa-ti transmita date despre miscarile din conturile tale...
De acord, aici e vorba de extrasul de cont, care se emite "cumva", chiar daca optezi pentru emiterea la cerere, la ghiseu.
Nu vad de ce sa-i fi cerut dobanda! Legea romana nu stiu sa prevada o culpa anume in aceste cazuri...
Da, dar nu cred ca aici putem aplica teoria posesorului de buna credinta, pentru simplul motiv ca a detinut niste bani care nu ii apartineau, si a obtinut o dobanda (de asta ziceam - cat au stat banii in cont) accesorie sumei principale, deci si dobanda e tot "nedatorata" si cred ca ar trebui restitutita. Altfel tot la imbogatire fara justa cauza ajungem.