avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale prelungire valabilitate sediu secundar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

prelungire valabilitate sediu secundar

am de facut recodificare si prelungire valabilitate sediu secundar
ca sa depun cele 2 acte aditionale la contractul de comodat trebuie dosar separat de cel pt recodificare?
stiam ca contractele de comodat trebuie depus in original. aditionalele le pot depune in copie?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 16:23, 24 Aprilie 2008
1. prima "operatie" e recodificarea (este gratuita). Se opereaza prin depunerea cererii si a certificatului de inregistrare in original. Optional poti sa ceri si un extras de registru.

2. Pentru prelungire valabilitate sediu secundar vei depune dosar separat care va contine: cerere de inregistrare in registrul comertului, hotarare AGA de prelungire in 2 exemplare, anexa hotarare AGA - contor de cuvinte cu spatii - pentru stabilirea taxei de publicare in monitor, eventual delegatie sau imputernicire, contract de comodat sau act aditional la actul anterior (pentru spatiu) si ca sa nu fie dubii daca imobilul mai exista sau nu, asta ar fi un surplus la acte, un extras CF de informare, nu mai vechi de 30 zile privitor la spatiu.

3. dosarele sunt "separate" doar ca operatiune, ele depunandu-se odata.

4. daca nu te regsesti in cele 4 obiecte in care s-a disjuns codul vechi, mai astepti si la o eventuala modificare ulterioara in societate vei opera si acest aspect, adica radierea din obiectele de activitate a celor 3 coduri (din 4) care nu iti convin.

5. poti face radierea si acum, prin aceeasi hotarare in care prelungesti sediul, insa va trebui sa depui si actul constitutiv in forma actualizata.

6. daca faci si pct. 5 de mai sus, ai grija sa treci corect codurile noi.

Spor ;)
miruna a scris:
am depus pentru recodificare
fiind cabinet medical are un singur obiect secundar de activitate care acum s-a spart in 4 iar referenta mi-a zis ca vor fi trecute toate 4 urmand ca eu sa fac dupa aceea mentiune si sa le radiez pe cele care nu corespund.
deci alti bani
e vorba de 8514 care s-a spart in 4

Societatile comerciale isi vor putea actualiza obiectul de activitate, conform noului cod CAEN, fara sa plateasca taxele aferente inregistrarii mentiunii in registrul comertului şi fără depunerea unui nou act constitutiv, conform dispoziţiilor H.G. nr. 322/2008.
Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2008
Corina Capotã, Avocat
cora2006 a scris:

Societatile comerciale isi vor putea actualiza obiectul de activitate, conform noului cod CAEN, fara sa plateasca taxele aferente inregistrarii mentiunii in registrul comertului şi fără depunerea unui nou act constitutiv, conform dispoziţiilor H.G. nr. 322/2008.

Mi se pare ca vorbim de lucruri diferite. Initiatorul vorbeste despre faptul ca a depus actele pentru recodificare (pe HG 322/2008), ORC-ul i-a actualizat obiectul de activitate, dar din recodificarea obiectului de activitate au rezultat 4 noi coduri CAEN. Conform OUG 124/1998, cabinetele medicale trebuie sa aiba obiect de activitate unic, deci societatea noastra nu poate avea 4 CAEN-uri, ceea ce inseamna ca va trebui sa le elimine pe cele ce nu ii corespund. Nu este vorba de o noua recodificare pe HG 322/2008.

Pentru a raspunde initiatorului, da, in practica s-au mai intamplat astfel de cazuri (acesta a fost si motivul care a stat la baza reticentei Registrului Comertului de a actualiza din oficiu obiectul de activitate ca urmare a CAEN Rev 2, pentru ca unele coduri CAEN fiind impartite in mai multe coduri CAEN, mai specifice, nu putea ORC-ul sa decida pentru ce va opta societatea - solutia de compromis a fost sa se actualizeze trecandu-se toate obiectele de activitate rezultate din codurile CAEN vechi). Va trebui dvs de aceasta data sa modificati obiectul de activitate (prin eliminarea celor ce nu corespund) pe calea traditionala (hotarare AGA + act constitutiv actualizat), cu plata taxelor aferente. Toate cele bune!
Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2008
cvm, utilizator
este asa cum spune cvm
am o nelamurire : OUG 124/1998 spune pentru SRL obiect unic dar de exemplu acel 8514 care este trecut la obiecte secundare, a fost considerat activitate conexa.
Deci a fost permis.
Acum daca le las pe toate are ceva?
Nu e permis sa aveti 4 CAEN-uri, trebuiesc radiate..

Alte discuții în legătură

Recodificare si inregistrare mentiuni DAIANA_ DAIANA_ Dupa cum stiu eu, cererea de recodificare se adreseaza separat directorului ORC, iar mentiunile se cer ca pana acum judecatorului delegat. Deci este nevoie de ... (vezi toată discuția)
Caen szture szture Buna ziua, La recodificarea CAEN-ului societatea noastra a schimbat doar caen-ul aferent activitatii de baza,iar cele secundare au ramas ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv actualizat - cesiune parti sociale ContSters50370 ContSters50370 Buna ziua, am si eu o intrebare, daca m-ati putea ajuta v-as fi foarte recunoscatoare. Desi am cautat pe forum, nu m-am lamurit in totalitate. Sotul meu ... (vezi toată discuția)