avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartitoarele de caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartitoarele de caldura

cum se poate renunta la repartitoarele de caldura montate in apartament? dupa renuntare, cum se va face plata caldurii? contorizat?
Cel mai recent răspuns: eliasav , utilizator 10:33, 6 Februarie 2011
milixima a scris:

Parerea mea este ca repartitoarele astea nu sunt bune de nimic.Eu am calorifer care a stat inchis o luna si totusi cand au facut citirea erau consumate 2 unitati cum s-a intamplat asta?


Daca cititi cu atentie indicatiile date la instalarea produsului o sa observati si cauza pt care au fost inregistrate cele 2 unitati.
Explicatia este foarte simpla.
Repartitoarele se bazeaza doar pe temperatura caloriferului, pe care o testeaza undeva spre centrul suprafetei, la o treime de partea de sus. In functie de puterea caloriferului si diferenta de temperatura intre calorifer si mediu, se poate estima caldura cedata.
La instalarea repartitoarelor acestea se calibreaza in functie de destinatia incaperii exemplu repartitoarele din bucatarie si baie se calibreaza diferit)

Repartitoarele sunt de doua tipuri : cele care tin cont de temperatura exterioara si cele care tin cont doar de temperatura caloriferului. Caldura cedata de calorifer este proportionala cu diferenta de temperatura dintre calorifer si aerul din camera - daca aerul ajunge la aceeasi temperatura cu caloriferul, nu se mai cedeaza deloc caldura.
Cel mai probabil aveti instalate repartitoare din prima clasa.
Atentie la urmatoarele aspecte:
Atunci cand aerisiti (deschideti fereastra) inchideti caloriferul, pentru ca altfel va functiona si inregistra la maxim. Merita inchis caloriferul cu 15minute inainte de a aerisi, pentru ca acea caldura se va pierde oricum. La repartitoarele care citesc si temperatura din apartament este important sa nu se deschida caloriferul imediat dupa inchiderea ferestrei ci dupa egalizarea temperaturii (15minute).

Atentie la sursele alternative de caldura. Chiar daca robinetul caloriferului este oprit, daca radiatorul bate in calorifer, acesta va inregistra ca si cum ar fi incalzit de catre agentul termic Radet. Pentru lunile de vara, situatia se regleaza prin resetarea automata a ceasului la inceputul toamnei (in jur de 1 Octombrie), dar dupa resetare orice incalzire artificiala a caloriferului se contorizeaza.
elga50 a scris:

Asta cu cele 2 unitati aparute din senin....e chiar aparuta din senin! Repartitoarele nu inregistreaza nici o sutime de index daca prin calorifer nu a trecut agent termic.

Nu stiu daca mai are rost sa comentez afirmatia dvs.
Presupun ca nu sunteti specialista in repartitoare...

elga50 a scris:

Sa ne anuntati cand veti plati mai mult la pausal :)

Pai sa facem un mic calcul:
in unele blocuri avem 3-4 proprietari care seteaza termostatul la valoare maxima.
Pai daca acestia trec la pausal sunt cei mai avantajati.
De ce ?
Pentru ca ei vor plati valoarea maxima platita de un apartament similar (cu aceeasi cota indiviza) majorata cu 10%.
restul se simte la plata...
Ultima modificare: Duminică, 6 Februarie 2011
eliasav, utilizator
elga50 a scris:

cererea de renuntare la repartitoare se face catre firma de repartitoare.


Hai sa vedem unele aspecte (sa le zicem juridice, doar suntem pe forumul avocatnet):
Contractul est incheiat intre asociatie si firma care presteaza serviciul.

daca anuntam numai firma, asociatia este scoasa din ecuatie!
deci solicitarea se face prin asociatie care va anunta firma despre modificarile intervenite in executia contractului.

In cazul in care o treime dintre proprietari renunta la repartitoare, repartizarea facturii de la RADET se face la pausal.
In aceasta situatie nu mai este necesara calcularea costurilor de catre firma care citeste repartitoarele, aceasta activitate ii revine administratorului/contabilului asociatiei.
Cititi mesajul de mai jos. Abordati exact acelasi subiect.
www.avocatnet.ro/content/for...
elga50 a scris:

Abordati exact acelasi subiect.


Sa inteleg ca raspunsul dvs. era corect ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare robineti cu cap termostatic mariussoare_84 mariussoare_84 Buna dimineata, Imi puteti spune va rog daca exista obligativitatea ca, bransat fiind la Radet, pe langa montarea repartitorului trebuie neaparat sa am si ... (vezi toată discuția)
Debransare radet damxie damxie Buna ziua, as vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema: am cumparat un apartament care are o centrala termica instalata, si care deocamdata functioneaza ... (vezi toată discuția)
Caldura in comun petre76 petre76 Avem caldura in casa de ne sufocam,stam cu geamul deschis la 2-3 grade afara, factura e pe masura, iar cei care o furnizeaza nu au nici un interes sa o ... (vezi toată discuția)