avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Patrimoniu Fundatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Patrimoniu Fundatie

"Activul patrimonial initial al fundatiei trebuie sa includa bunuri in natura sau in numerar, a caror valoare totala sa fie de cel putin 100 de ori salariul minim brut pe economie, la data constituirii fundatiei."

Pentru infiintarea unei fundatii este nevoie de un patrimoniu de cel putin 100 de salarii brute.
Am si eu cateva intrebari:
1) Patrimoniul se depune intr-un cont bancar sau la CEC ?
2) Trebuie sa ramana mereu acolo sau e necesar doar la infiintarea fundatiei ? Adica ai banii in banca/cec pentru infiintarea fundatiei iar dupa ce a fost infiintata sa retragi banii.

**Inca o intrebare bonus.
Daca fondatorul fundatiei nu are un imobil propriu poate sa faca sediul social pe imobilul parintilor sau a altcuiva? Cu drept de folosinta sau ceva de genul acesta?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:00, 11 Iulie 2008
haribu a scris:

In concluzie din ce s-a postat pe aici am inteles ca o asocitie ajuta exclusiv membrii ei iar o fundatie pe altii. Asadar pentru ce am eu nevoie trebuie sa infiintes o fundatie. Daca ma insel contraziceti-ma !

N-ati inteles bine. Asociatiile si fundatiile nu au scop patrimonial, adica scopul existentei acestora nu este obtinerea unui profit. V-am recomandat infiintarea unei asociatii pentru ca presupune costuri mai reduse, dar n-aveti deca sa va faceti fundatie...
:-/ Nu cred ca s-a scris ceva de scop patrimonial, ci era vorba despre faptul ca haribu a inteles ca asociatia ajuta exclusiv membrii ei, iar o fundatie pe altii.

Buna,

Articolul 6 (2) lit.f din O.G. 26/2000 a fost modificat prin art. I pct. 4 din Legea nr. 246/2005.:

"patrimoniul iniţial al asociaţiei; activul patrimonial, în valoare de cel puţin un salariu minim brut pe economie, la data constituirii asociaţiei, este alcătuit din aportul în natură şi/sau în bani al asociaţilor. În cazul aportului în natură, forma autentică a actului constitutiv şi a statutului este obligatorie;"
Cred ca era vorba despre patrimoniul fundatiei ;)
vrei sa spui ca 100x540 = 54.000 ron...va sa zica pentru a infinta o fundatie trebuie sa am in cont 54.000 ron?!?!

Alte discuții în legătură

Ong Mariralu Mariralu As dori sa stiu care este capitalul social minim pentru infiintarea unui .ONG. Multumesc! (vezi toată discuția)
Inregistrare asociatie - patrimoniu initial portik portik Care este patrimoniul initial al unei asociatii ? a) un salar brut pe economie ? (conf. OG nr.26/2000 art.6) sau b). doua salarii brut pe economie ( ... (vezi toată discuția)