avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Patrimoniu Fundatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Patrimoniu Fundatie

"Activul patrimonial initial al fundatiei trebuie sa includa bunuri in natura sau in numerar, a caror valoare totala sa fie de cel putin 100 de ori salariul minim brut pe economie, la data constituirii fundatiei."

Pentru infiintarea unei fundatii este nevoie de un patrimoniu de cel putin 100 de salarii brute.
Am si eu cateva intrebari:
1) Patrimoniul se depune intr-un cont bancar sau la CEC ?
2) Trebuie sa ramana mereu acolo sau e necesar doar la infiintarea fundatiei ? Adica ai banii in banca/cec pentru infiintarea fundatiei iar dupa ce a fost infiintata sa retragi banii.

**Inca o intrebare bonus.
Daca fondatorul fundatiei nu are un imobil propriu poate sa faca sediul social pe imobilul parintilor sau a altcuiva? Cu drept de folosinta sau ceva de genul acesta?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:00, 11 Iulie 2008
Da, activul patrimonial iniţial al fundaţiei trebuie să includă bunuri în natură sau în numerar, a căror valoare totală să fie de cel puţin 100 de ori salariul minim brut pe economie, la data constituirii fundaţiei.
In prezent salariul minim este de 500 lei, nu 540 lei :)
Merci...si o alta nedumerire...ma chinui sa fac statutul social?
Momentan nu am acesti banii, dar vreau sa trec apartamentul meu in patrimoniul, este o idee buna?...si cum o pot formula in statutul social? am vorbit cu un notar si mi-a zis ca ''nu stie'', si este notar..am ramas tampit!!!
Aveti un exemplar de statut cu mentiunea despre ''patrimoniul avand un apartament''?

ms :), i xxx
(1) Patrimoniul social al Fundaţiei este alcătuit dintr-un activ patrimonial, iniţial, în valoare de ............................. lei şi este alcătuit din următoarele aporturi în natură şi/sau în bani depuse de fondator/fondatori, astfel:
..............................

(2) Întregul patrimoniu va fi evidenţiat şi păstrat în conformitate cu legislaţia română în materie, pe numele fundaţiei şi va fi folosit exclusiv pentru realizarea obiectivelor ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong Mariralu Mariralu As dori sa stiu care este capitalul social minim pentru infiintarea unui .ONG. Multumesc! (vezi toată discuția)
Inregistrare asociatie - patrimoniu initial portik portik Care este patrimoniul initial al unei asociatii ? a) un salar brut pe economie ? (conf. OG nr.26/2000 art.6) sau b). doua salarii brut pe economie ( ... (vezi toată discuția)