avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
LIVE, ACUM (506 PARTICIPANȚI) Inspecția fiscală în era digitală: Cum vă pregătiți pentru un control ANAF bazat pe datele din e-Factura și SAF-T?
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Daca nu am bunuri in proprietate, iar adresa de domiciliu este proprietatea mamei mele, executorul judecatoresc poate sa perchezitioneze acest imobil in vederea identificarii de bunuri urmaribile? Care sunt drepturile executorului in acest caz? Ce verificari poate sa faca executorul pentru a afla daca detin sau nu bunuri pe numele meu?
Hai sa nu fim rautaciosi ... initiatoarea mesajului a spus ce are ea in proprietate ..... este posibil ca un executor judecatoresc mai zelos din fire sa incerce sa vanda pisica (daca este de rasa) ca sa recupereze din debitul doamnei ... niciodata nu putem sti ;)
In cazul in care titlul executoriu este contractul de credit bancar, pentru intrarea in imobil executorul judecatoresc are nevoie de incuviintarea instantei judecatoresti.

Daca dupa ce parcurge aceasta procedura va inventaria si sechestra si bunuri care nu sunt proprietatea dvs., ci a parintilor, adevaratul proprietar, inainte de a face contestatie la executare, trebuie sa prezinte executorului cat mai repede dovada dreptului de proprietate asupra bunurilor in cauza ( facturi, contracte de vanzare-cumparare etc). In mod normal se vor elibera de sub sechestru fara a mai fi nevoie de interventia instantei, fiind vorba de o eroare.
Multumesc Elis, ai dreptate eu am scris cam ce am in proprietate......, iar despre bunuri (mobilier, aparatura elecrocasnica, etc.) sunt fie cumparate de mama, fie de fratele meu din Germania..... poate nu au pastrat toate documentele care sa ateste achizitionarea lor! Imi cer scuze fata de cei care s-au simtit ofensati de remarca mea referitoare la pisica, era doar o enumerare!
Deficienta cea mai mare a poporului roman este ca nu are respect fata de lege. Problema valabila in orice domeniu.

Iata cum din problema unei persoane care, vrem sau nu vrem sa recunoastem, este inafara legii, naste discutii interesante. Partea comuna a acestor discutii este de natura a solidariza cu persoana care nu-si achita obligatiile si de a privi in mod injust catre executorul judecatoresc.

Nu s-a pus nici un moment in discutie ca un executor judecatoresc ar fi incalcat legea ori ca ar fi savarsit un abuz. Asta doar se prezuma. De ce oare?

In toate tarile civilizate, cei care nu respecta legea (chiar si din cauze intemeiate cum ar fi lipsa serviciului sau a veniturilor) sunt izolati de societate. Stiti unde a dus o asemenea practica? Spre progres.

Nu acuz in nici un fel pe initiatoarea acestui topic, insa raspunsurile ma dezamagesc.
Eugen Huruba a scris:

Deficienta cea mai mare a poporului roman este ca nu are respect fata de lege. Problema valabila in orice domeniu.

In toate tarile civilizate, cei care nu respecta legea (chiar si din cauze intemeiate cum ar fi lipsa serviciului sau a veniturilor) sunt izolati de societate. Stiti unde a dus o asemenea practica? Spre progres.
.

Sunt de acord cu ce a spus Eugen.

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu si amenintare cu luare apartament aadriana aadriana Buna ziua. Am o problema cu cei de la kruk international.Ei mi-au preluat creditul cand nu am mai putut sa platesc si mi-au pus poprire pe salariu, 33% de 6 ... (vezi toată discuția)
Incuviintare executare silita alialex alialex Tatal meu are o datorie la o anumita banca si am vazut ca figureaza pe portalul ministerului Justitiei cu un dosar de încuviinţare executare silită DOSAR ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu proprietar executat silit georgeneacsu georgeneacsu Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: am datorii catre un furnizor si mi s-a impus executarea silita si sechestrul asupra unui teren. Cu toate acestea, ... (vezi toată discuția)