avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații

Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Stagiar 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Stagiar 2011

Buna seara tuturor si bun venit in profesie celor 300 si ceva (400?) care au promovat examenul de admitere in barou.
Sunt la dispozitia intrebaciosilor pentru lamuriri din spatele robelor: cum e in stagiu, ce faci, ce nu faci, ce ai de facut, cum trebuie sa faci, etc.
Va salut si va astept,
Utilizator R.
Merci pt raspunsuri.
Pt dl Alex Chiciu: absolut de acord cu considerentele prezentate .
Dnei Adultescu: aici vroiam sa ajung si eu - la clientela personala, pe care o poti avea doar in cazul contr. de colaborare. Desi avocat voi fi avocat stagiar, sa presupunem ca am un sistem de cunostinte si relatii care mi-ar permite sa atrag ca si clientela personala persoane fizice si chiar persoane juridice cu 40-50 angajati si cifre de afaceri substantiale cu ceva mai multe zerouri in moneda euro.
Insa chiar si in varianta unui contr. de colaborare imi poate fi interzis sa am clientela personala sau sa mi se permita sa am clientela personala, insa un procent important din aceste onorarii sa fie retinute de forma de organizare a profesiei - aici intervine talentul in negociere si atuurile fiecaruia
se va anunta pe site-ul baroului cand ne putem ridica deciziile? in mod normal, cam cat dureaza pana sunt emise deciziile?

cam in 2-3 saptamani, pana la o luna chiar, si veti fi programati pe litere, pe site-ul baroului.
Invit toti avocatii stagiari sa intre pe Grupul "Avocati Stagiari - Baroul Bucuresti" de pe Facebook.

Acest grup este destinat exclusiv avocatilor stagiari din Baroul Bucuresti. Obiectivul grupului il constituie crearea unei relatii de colegialitate intre confrati. In vederea realizarii obiectivului, membrii grupului se vor sustine reciproc si vor veni cu sfaturi utile din propria experienta. Speram intr-o colaborare de succes ce va avea ca rezultat definitivarea in profesie a avocatilor.

alexchiciu a scris:

cam in 2-3 saptamani, pana la o luna chiar, si veti fi programati pe litere, pe site-ul baroului.

vrei sa zici o luna dupa validarea examenului.
ptr ca din cate observ,nici macar nu a fost validat inca :)

Alte discuții în legătură

Avocat stagiar geo26 geo26 avocatul stagiar care are un contract de colaborare cu avocatul indrumator mai poate colabora si cu alti avocati (definitivi) pe anumite dosare, spete alte ... (vezi toată discuția)
Contractul de colaborare al stagiarului Lucian Croitoru Lucian Croitoru Un avocat [b]stagiar [/b]care are un contract de colaborare cu o forma de organizare a profesiei (un cabinet individual, de exemplu) poate sa aiba dreptul la ... (vezi toată discuția)
Avocati stagiari ContSters156526 ContSters156526 Am creat acest topic la propunerea membrilor care au fost admisi ca stagiari. Sa vorbim despre ce inseamna sa fii stagiar, cum incepem, cum ne descurcam. :D (vezi toată discuția)