avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de risc maternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de risc maternal

Daca am fodt in concediu de cresterea si ingrijirea copilului din septembrie 2007 pana pe 24 aprilie 2008, iar din 25.04 am inceput serviciu pot sa mi iau concediu de risc maternal? ce acte imi trebuie ? Multumesc!
Daca alaptati puteti benefica de concediul de risc maternal, asta am incercat sa evidentiez.
Dovada acestui fapt se face cu acte medicale, de la medicul de familie. Practic e un fel de declaratie "pe proprie raspundere", ca nu va verifica nimeni daca produceti sau nu lapte...
multumesc!
Am intocmit dosarul de risc maternal,mi s-au dat de catre medicina muncii un nr. de 120 de zile de concediu,iar cei de la serviciu refuza sa-mi semneze decizia finala.Este legal?si daca nu ,ce trebuie sa fac eu mai departe?
Multumesc
Va puteti adresa Inspectoratului Teritorial de Munca in a carei raza teritoriala isi are sediul angajatorul.
buna ziua!
Am nevoie de ajutor. Incerc sa intru in concediu de risc maternal
1. medicul de medicina muncii mi-a spus sa-mi iau concedii medicale, ca nu-mi aproba dosarul
2. cei de la HR de la locul de munca mi-au spus ca oricum concediul de risc maternal mi s-ar fi acordat pana cu 63 de zile inainte de data aproximativa a nasterii.
asa este? de ce nu pot beneficia de toate cele 120 de zile de risc maternal? De ce mi-au spus ca sunt OBLIGATA sa intru in concediu maternal?

Alte discuții în legătură

Motive concediu risc maternal pentru mame mihaelasofronea mihaelasofronea Buna ziua, as dori sa imi iau un concediu de risc maternal ( copilul inca nu a implinit 6 luni), am efectual cele 42 zile lauzie si nu intentionez sa iau ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal AlexandraElena89 AlexandraElena89 Ma aflu in concediu postnatal de 126 zile care se va incheia in 7.08.2016 si am inaintat o cerere catre angajator, impreuna cu adeverinta de la medicul de ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna dupa ccc Doinadoina38 Doinadoina38 Bună ziua, am anunțat firma unde lucrez ca sunt insarcinata și ca voi prezenta concediu risc maternal imediat după ce termin concediu crestere copil 1. ... (vezi toată discuția)