avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suprafata utila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suprafata utila

Recent am contractat un apartament intr-un bloc aflat in constructie.In contractul de promisiune de vinzare-cumparare scrie:''apartamentul va avea 2 camere si dependinte si o suprafata utila de 51m.p. precum si balcon,aferent apartamentului.Pretul acestuia este de 71.400euro (nu mai mult de 1.400euro/m.p.)''Din fraza asta am inteles ca 51x1400=71400,reprezentind pretul total de vinzare.Am achitat un avans de 45.000 euro si a mai ramas diferenta de 26.400euro de platit pina la 30 mai 2008.Toate astea se regasesc in Contractul de promisiune de vinzare-cumparare.Problema mea este urmatoarea:acum citeva zile am primit de la vinzator releveul apartamentului si calculul suprafetelor si am avut surpriza sa constat ca in camera de zi mi-a fost inclusa si suprafata balconului,rezultind astfel o suprafata ''utila'' totalizind 54m.p.Mentionez faptul ca balconul nu l-am desfiintat (nu am darimat nici un perete care-l separa de camera).Am consultat legea locuintelor si am vazut ca balcoanele nu intra in suprafata utila a apartamentelor si totusi nu sunt lamurit daca platesc pentru el sau nu.
Cel mai recent răspuns: Paul8888 , utilizator 20:33, 5 Mai 2019
puteti sa va adresati si la Protectia Consumatorului.
si la Inspectoratul de stat in constructii va puteti adresa...
O problema asemanatoare am si eu cu diferenta intre suprafata utila din contractul de V/C si cea din releveu. Am cumparat acum 10 ani un apartament in bloc vechi (din 1977) si acum, in perspectiva de a accesa un credit Prima Casa, m-am uitat in acte:
- in contractul de V/C zice ca ap. are 50,8 m2 utili
- pe releveu zice ca sunt 49,2 m2 utili.
Banuiesc ca diferenta provine de la perpetuarea greselii din contract in contract, la prima vanzare cred s-a trecut suprafata din "Contractul de construire"; am verificat in copia noastra si exact asa zice si in contractul de construire: 50,8 m2 utili. Deci ap. nu era inca gata cand a fost semnat primul contract de cumparare; stiu sigur ca fost proprietara l-a luat direct de la constructor. Apoi s-a dovedit ca, dupa finisaje, n-a iesit chiar atat, ci putin mai mic. Am discutat si cu un cadastrist si a zis ca problema apare la toate blocurile vechi si ca nu poate fi rezolvata.
Acum eu intreb: sunt sau nu eligibila pt. Prima Casa. Caci, in fapt, ap. are <50m2 utili. Daca se ajunge vreodata la un proces, pot sa-mi sustin nevinovatia cu acel releveu?

Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Noiembrie 2013
zburi, utilizator
Buna ziua
Eu am un apartament de 66mp si balcoane de 7mp, rezultand o suprafata totala de 73mp. Am fost pus sa platesc aceasta suprafata totala de 73mp dar inca nu am semnat contractul de vanzare cumparare. Intrebarea mea este cum poate sa puna in contractul final astfel sa includa si balcoanele la plata, pentru ca nu fac parte din suprafata utila.
Am mai vazut o formulate gen suprafata utila totala care include si balcoanele , se poate scrie asa in contractul final ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafata desfasurata si construita la sol cyan cyan 1. Suprafata construita desfasurata este supraf. utila plus cota indiviza sau supraf. totala plus cota indiviza? 2. Care este suprafata construita la ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza petricia petricia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume, conform legislatiei in vigoare cota parte indiviza reprezinta raportul dintre suprafata utila+ ... (vezi toată discuția)
Achizitie apartament cu suprafata mai mica decat in promisiune ContSters339828 ContSters339828 Buna seara, In luna iulie 2015 am semnat o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare pentru un apartament de 2 camere intr-un bloc nou, in Bucuresti. ... (vezi toată discuția)