alllexia a scris:
prietenul meu actual este casatorit:">si are un copil de 3 anisori.ar vrea sa dea divort pentru ane putea legaliza relatia. relatia lor nu mai merge de mult timp (inainte de a ne cunoaste noi) si acum elmai merge acasa doar pentru copil.
as vrea sa stiu ce sanse ar avea asupra copilului in conditiile in care el are un salariu de 950 lei net iar ea 450 lei net.sau daca el ar fi de acord sa ii lase ei copilul cu conditia da aiba dreptul sa-si vada copilul cand doreste ea ar putea sa ii interzica acest lucru?
si daca stiti imi puteti spune cam cat costa un divort?:confused:
1. Având în vedere vârsta copilului, instanţa nu va admite încredinţarea acestuia către tată dacă mama doreşte să-i fie încredinţat şi are condiţii de creştere şi educare. Salariul mai mare al unuia dintre soţi nu este aspectul cel mai important în luarea deciziei de încredinţare a minorilor!;)
Instanţa trebuie să ţină seama, în fiecare caz concret în parte, de mai multe criterii:
- posibilităţile materiale ale părinţilor;
- posibilităţile de dezvoltare fizică, morală şi intelectuală pe care minorul le poate găsi la unul dintre părinţi;
- vârsta copilului,
- ataşamentul copilului faţă de unul din părinţi,
- implicarea mai mare a unui părinte în creşterea şi educarea acestuia, comportarea părinţilor faţă de copil înainte de introducerea acţiunii de divorţ;
- moralitatea părinţilor;
- sexul copilului;
- starea de sănătate a minorului;
- serviciul pe care-l au soţii etc.
Încredinţarea minorului se face numai în interesul minorului, pe baza tuturor acestor factori, instanţa fiind obligată a asculta părinţii şi Autoritatea tutelară care va face o anchetă socială în acest sens. ;)
În speţă, eu văd lucrurile aşa:
- tatăl introduce acţiunea de divorţ prin care va solicita instanţei şi încredinţarea minorului către mamă;
- în aceeaşi cerere va avea ca petit şi stabilirea unui program de vizitare al minorului, conform propunerii sale.
Chiar dacă pârâta se va opune stabilirii unui program de vizitare al minorului de către tată, această opunere nu poate avea efect decât în ceea ce priveşte limitarea eventual a programului propus de tată, dar nu interzicerea acestui drept, deoarece relaţiile dintre părinte şi minor nu pot fi interzise!;)
Onorariul unui proces de divorţ diferă de la avocat la avocat, şi acesta depinde de petitele sale, deoarece petitul privind stabilirea unui program de vizitare a minorului poate face obiectul unei acţiuni separate, după pronunţarea şi încredinţarea minorului. :D