avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa divortez!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa divortez!

Casatorita de 13 ani am un copil de 9 ani si de 1 an pur si simplu am fugit de acasa datorita sotului meu care nu era violent fizic dar era extrem de gelos nu aveam voie sa ies afara sau sa intarzii de la servici ca ma ameninta am fost izolata de lume. Copilul sta de 3 ani cu mama mea in alta localitate. Pot cere divortul? Si ce sanse am sa obtin custodia copilului?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 11:42, 15 Mai 2008
Doriana Poposcu a scris:

Revin cu alta intrebare :Pot mandata pe cineva sa ma reprezinte la proces? De multe ori mi-a spus ca decat sa nu fiu a lui mai bine ma omoara. Si-n situatia mea nici nu am martori nici nu am avut cui sa-i spun si mi-a fost si rusine. Violent fizic a fost doar de 2 ori dar nu stie nimeni. Inca o data va multumesc.

Daca va aflati in tara trebuie sa va prezentati la proces.
Nu aveti de ce sa va temeti intrucat daca aveti avocat stie el ce are de facut daca exista probleme pe sala judecatoriei.
Exista si jandarmi care pot interveni daca exista probleme majore.
Daca va urmareste dupa judecata aveti dreptul de a chema un echipaj de politie.

avocat Claudiu Lascoschi
Este foarte important sa va prezentati la proces. daca nu veti fi prezenta, intrucat sunteti reclamanta si locuiti in tara (si nu va aflati intr-o imposibilitate reala de a va prezenta -spre ex. sunteti imobilizata la pat) actiunea vi se va suspenda, instanta interpretand lipsa in sensul ca nu insistati in divort (nu sustineti actiunea introdusa)..
gabriellanik a scris:

Este foarte important sa va prezentati la proces. daca nu veti fi prezenta, intrucat sunteti reclamanta si locuiti in tara (si nu va aflati intr-o imposibilitate reala de a va prezenta -spre ex. sunteti imobilizata la pat) actiunea vi se va suspenda, instanta interpretand lipsa in sensul ca nu insistati in divort (nu sustineti actiunea introdusa)..

Actiunea va fi respinsa ca nesustinuta;)
Numai în cazul în care nici una dintre părţi nu se prezintă în faţa instanţei la termenul de judecată stabilit, şi nici una dintre acestea nu depune o cerere de amânare justificată printr-un înscris, iar pârâtul nu depune o cerere la dosar prin care solicită judecarea cauzei în lipsă, instanţa va suspenda judecarea cauzei.
În cazul în care, în procesul de divorţ, numai pârâtul se prezintă în faţa instanţei sau depune la dosar o cerere prin care solicită judecarea în lipsă, nefiind o cerere de amânare justificată din partea reclamantei, instanţa va respinge acţiunea ca nesusţinută.;)
Da, CORA instanta va suspeda judecata daca niciuna din parti nu e prezenta la judecata.
Daca se prezinta paratul o respinge cererea de divort ca nesustinuta.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Divort prelungit yvon yvon Buna ziua ! In octombrie 2009 am introdus actiune de divort, motiv- violenta domestica. Sotul a facut intampinare si acum ambii avem statulul de reclamant si ... (vezi toată discuția)
Divort intre parinti! trebor trebor Buna ziua! Am 18 ani si parintii mei vor sa divorteze. Tatal meu intenteaza sa bage actele de divort pe motivul ca mama mea a parasit domiciliul desi aceasta ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat dolores dolores Sotul meu a intentat proces pentru desfacerea casatoriei iar eu nu intentionez sa ma prezint la tribunal.Ce trebuie sa fac acum ? Sunt de acord cu divortul dar ... (vezi toată discuția)