avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa divortez!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa divortez!

Casatorita de 13 ani am un copil de 9 ani si de 1 an pur si simplu am fugit de acasa datorita sotului meu care nu era violent fizic dar era extrem de gelos nu aveam voie sa ies afara sau sa intarzii de la servici ca ma ameninta am fost izolata de lume. Copilul sta de 3 ani cu mama mea in alta localitate. Pot cere divortul? Si ce sanse am sa obtin custodia copilului?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 11:42, 15 Mai 2008
Dupa cum spunea Luci, actiunea va fi respinsa ca nesustinuta in caz de neprezentare nejustificata a reclamantului. INdependent de prezenta sau nu a paratului... Caci indiferent ca e prezent sau ba paratul, actiunea tot nu e sustinuta de reclamantul lipsa.
Simplu.
Nu vad legatura cu paratul, odata ce sanctiunea se adreseaza si tine numai de pozitia procesuala a reclamantului. :O
Eu aici sunt de acord cu Cora.
Daca nu se prezinta nici reclamantul, nici paratul si daca nu este la dosar cerere pentru judecare in lipsa, atunci sanctiunea este suspendarea.
Apoi, daca se repune pe rol si se infatiseaza reclamantul cererea va fi respinsa ca nesustinuta.
In opinia mea nu poate sa ramana in pronuntare daca nu s-a cerut judecarea in lipsa.
AVLIL a scris:

Dupa cum spunea Luci, actiunea va fi respinsa ca nesustinuta in caz de neprezentare nejustificata a reclamantului. INdependent de prezenta sau nu a paratului... Caci indiferent ca e prezent sau ba paratul, actiunea tot nu e sustinuta de reclamantul lipsa.
Simplu.
Nu vad legatura cu paratul, odata ce sanctiunea se adreseaza si tine numai de pozitia procesuala a reclamantului. :O

Cum adică nu contează prezenţa pârâtului?
Dacă nici una din părţi nu se prezintă în faţa instanţei, fără a justifica vreun motiv de împiedicare, fără a solicita termen pentru angajare avocat, fără ca pârâtul să solicite judecarea cauzei în lipsa sa, cum poate instanţa să respingă cererea ca nesusţinută la acel termen?
Singura sancţiune în speţă este suspendarea cauzei pentru lipsa părţilor!
Cererea va fi respinsă ca nesusţinută dacă reclamanta nu se prezintă şi nici nu motivează lipsa la acel termen de judecată, iar pârâtul este prezent şi nu solicită amânarea cauzei. Dacă pârâtul este absent dar solicită printr-o cerere că doreşte judecarea cauzei în lipsă, soluţia este aceeaşi - respingerea cererii ca nesusţinută dacă este îndeplinită procedura de citare cu reclamanta.;)
Si legea si practica judiciara este in sensul celor sustinute de Cora.
Apoi va putea interveni perimarea in conditiile legii.
:"> Aveti dreptate... :">
Am inteles, ma duc sa ma culc...

Alte discuții în legătură

Divort prelungit yvon yvon Buna ziua ! In octombrie 2009 am introdus actiune de divort, motiv- violenta domestica. Sotul a facut intampinare si acum ambii avem statulul de reclamant si ... (vezi toată discuția)
Divort intre parinti! trebor trebor Buna ziua! Am 18 ani si parintii mei vor sa divorteze. Tatal meu intenteaza sa bage actele de divort pe motivul ca mama mea a parasit domiciliul desi aceasta ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat dolores dolores Sotul meu a intentat proces pentru desfacerea casatoriei iar eu nu intentionez sa ma prezint la tribunal.Ce trebuie sa fac acum ? Sunt de acord cu divortul dar ... (vezi toată discuția)