avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
artax a scris:

M.U. sinteze si grile, penal special , pag.482 " in cazul in care pentru comiterea faptei este folosit un inscris fals , uzul de fals este absorbit de falsul privind identitatea"

grila 25, INM august 2009 (in cartea de grile)

Infractiunea de fals privind identitatea :
a. se absoarbe in infr de violare de domiciliu sav prin fol de cal mincinoase;
b. nu se absoarbe in infr de inselaciune sav prin mijl frauduloase;
c. absoarbe infractiunea de uz de fals in ipoteza in care autorul comite falsul privind identitatea prin folosirea unui act de identitate falsificat.

raspuns corect b)

de ce nu e si c)???
ce nu inteleg?

buna dimineata dragilor...
am citit motivarea de la contestatie...uzul de fals este absorbit in falsul privind identitatea indiferent daca actul de identitate folosit era sau nu falsificat...deci ...
carmen_miron a scris:

artax a scris:

M.U. sinteze si grile, penal special , pag.482 " in cazul in care pentru comiterea faptei este folosit un inscris fals , uzul de fals este absorbit de falsul privind identitatea"

grila 25, INM august 2009 (in cartea de grile)

Infractiunea de fals privind identitatea :
a. se absoarbe in infr de violare de domiciliu sav prin fol de cal mincinoase;
b. nu se absoarbe in infr de inselaciune sav prin mijl frauduloase;
c. absoarbe infractiunea de uz de fals in ipoteza in care autorul comite falsul privind identitatea prin folosirea unui act de identitate falsificat.

raspuns corect b)

de ce nu e si c)???
ce nu inteleg?

buna dimineata dragilor...
am citit motivarea de la contestatie...uzul de fals este absorbit in falsul privind identitatea indiferent daca actul de identitate folosit era sau nu falsificat...deci ...

Neata!
Pai si au luat si c rasp corect in urma contestatiilor?
Daca varianta c ar fi avut un "numai" inteleg ca n-ar fi fost corecta, dar asa enuntul e adevarat.
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2011
sim05, utilizator
folosirea expresiei "in ipoteza in care" dupa mine echivaleaza cu "numai daca" foloseste un act de identitate falsificat...ori...din motivatie rezulta clar ca indiferent daca actul de identitate folosit fara drept este unul valabil sau unul falsificat...uzul de fals este absorbit in falsul privind identitatea...
carmen_miron a scris:

folosirea expresiei "in ipoteza in care" dupa mine echivaleaza cu "numai daca" foloseste un act de identitate falsificat...ori...din motivatie rezulta clar ca indiferent daca actul de identitate folosit fara drept este unul valabil sau unul falsificat...uzul de fals este absorbit in falsul privind identitatea...

Asa o fi, ca alta explicatie ...
in concluzie e bun si c?
inteleg ca a fost contestata intrebarea? nu m-am uitat, ca de multe ori asa forteaza motivarile , ca sa iasa cum trebuie, ca risti sa-ti dai peste cap si ceea ce erai sigur ca stii

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)