Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
cred ca ar fi tb sa incep si mai tarziu pt ca ajungi sa te saturi de ele si inainte de ex cd chiar ar tb sa trei prin ele poti constata ca nu mai ai resurse si iti vine sa faci avioane la copii din ele.
Salut din nou... Nu vreau sa para deplasat ce va spun eu, dar sincer eu nu am crezut niciodata ca este suficient sa fii o biblioteca ambulanta de drept... In special in cazul intrebarilor lui udroiu, cred ca trebuie sa urmaresti sa intelegi atat atunci cand inveti, cat mai ales atunci cand faci grile si descoperi minusuri in pregatire, ce a vrut sa spuna legiuitorul... Ca sa ma fac inteles, va dau exemplul legat de succesiunea L112, L10 si L247. Aceste 3 legi desi au creat multe probleme in practica, totusi legiuitorul a urmarit sa protejeze raporturi juridice diferite: prin L112 a protejat chiriasii, prin L10 a protejat fostii proprietari deposedati abuziv de stat, iar prin L247 a venit tot in sprijinul proprietarilor, dar tinand cont de securitatea raporturilor juridice protejate de cedo (adica daca L10 a stabilit un termen imperativ si special de repunere in termenul de acceptare a succesiunii, atunci ar trebui ca instantele sa il respecte). Situatia eu am vazut-o oarecum asemanatoare obiectului juridic al infractiunilor. Ca sa fiu si mai precis: infractiunea de violare de domiciliu (care protejeaza o libertate a persoanei) poate intra in concurs ideal cu talharia (care protejeaza patrimoniul si persoana) tocmai pentru ca ele protejeaza obiecte juridice distincte. In schimb tainuirea (sub forma primirii, dobandirii) nu poate intra in concurs ideal cu infractiunea de complicitate la delapidare (sub forma traficarii), tocmai pentru ca ele protejeaza acelasi obiect juridic, patrimoniul.
Asta este parerea mea si vad ca astfel au inteles si examinatorii problemele.
V-am spus, nu doresc sa considerati parerea mea deplasata. Chiar daca am 8,30, am emotii mari pentru ca sunt convins ca vor fi si alte note mai mari si de aceea urmaresc forumul asta, sa vad ce alte note mai sunt la procurori.
Eu astept sa intre cineva aici si sa ridice potul.
Parerea mea e ca 3 luni sunt deja multe. Pe cand un nou user care a dat prima data, a invatat doar o luna si facut doar de 8,80 si are mari emotii daca intra sau nu?