avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA LA TRANZACTII IMOBILIARE?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA LA TRANZACTII IMOBILIARE?

Este adevarat ca noua procedura presupune plata TVA de catre firmele care achizitioneaza proprietati imobiliare (atat constructii, cat si terenuri) si apoi rambursarea TVA catre acestea, dupa un control al Fiscului. -OUG 106/2007 ??
Am citit ca Finantele au eliminat prin OUG 106/2007 procedura de taxare inversa cu TVA in cazul achizitiilor de proprietati imobiliare de catre firme, masura intrand in vigoare la 1 ianuarie anul acesta.
Sunt interesata pentru ca urmeaza sa achizitionez un teren si un imobil si speram ca mai deduceam si tva


Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 10:33, 28 Mai 2008
Da firma este platitoare de TVA
deci????

Va multumesc

PS Asa este nu am notiuni si contabilul sau cei de la finante nu m-au lamurit prea bine
#-o
#-o
Buna ziua, nu sunt un cunoscator in finante si taxe, insa, din cate stiu eu, TVA-ul se aplica pe profit...Poate gresesc aici.
Deci, daca vand o casa cu 200.000 euro, din care 150.000 euro, reprezinta investitia, manopera si materiale, atunci ar trebui ca statul sa impoziteze profitul de 50.000 euro, nu valoarea totala a tranzactiei.
Este corect sau nu ?
Multumesc
mmmmmm a scris:
TVA-ul se aplica pe profit...Poate gresesc aici.

Cu siguranta gresiti aici. TVA se aplica la fiecare operatiune desfasurata de un platitor de TVA, insa lunar el are dreptul de a deconta TVA-ul platit din cel incasat.

Deci, daca vand o casa cu 200.000 euro, din care 150.000 euro, reprezinta investitia, manopera si materiale, atunci ar trebui ca statul sa impoziteze profitul de 50.000 euro, nu valoarea totala a tranzactiei.

Nu e corect. Insa nu inteleg de ce plecati de la premisa ca persoanele fizice datoreaza TVA la aceste tranzactii. Persoanele fizice datoreaza impozit pe transferul imobilelor, care e 2% sau 3% din pret in functie de cat a fost detinut imobilul respectiv. Problema TVA se pune numai la dezvoltatorii PF, care livreaza imobile noi.
mmmmmm a scris:

Buna ziua, nu sunt un cunoscator in finante si taxe, insa, din cate stiu eu, TVA-ul se aplica pe profit...

Tva nu se aplica la profit.
eu is grea de cap cu siguranta pt ca tot nu am inteles
Daca cumpar acel teren de la o firma platitoare de tva firma mea va trebui sa plateasca tva sau nu?
Mentionam mai devreme ca si noi suntem platitori de tva

Inainte cand cumparam ceva un imobil de ex. ma ajuta la tva acum insa nu mai inteleg cum este

Alte discuții în legătură

Tva la cumparare spatiu comercial in constructie noua alicip alicip Buna ziua. As dori sa cumpar un spatiu comercial intr-o constructie noua in care apoi as dori sa desfasor o activitate comerciale in domeniul alimentatiei ... (vezi toată discuția)
Vanzare activ firma Lia Gradinariu Lia Gradinariu Sunt asociat unic la un SRL si as dori sa vand un teren care este achizitionat pe firma. Vanzarea este purtatoare de TVA sau e "scutit fara drept de deducere"? ... (vezi toată discuția)
Transfer proprietate apartament de pe sc pe pf leventesanta leventesanta In noiembrie 2006 am cumparat un apartament in constructie pe o firma nou constituita si mi-am dedus TVA-ul prin taxare inversa. In acel moment, nu am avut ... (vezi toată discuția)