Buna ziua. unei prietene de a mea aflate in divort. mai precis s-a emis hotararea judecatoreasca insa nu au trecut cele 30 zile in care se poate face apel iar partajul nu s-a terminat, fostul sot i-a furat masina. Autoturismul mentionat a fost achizitionat de ea in timpul casatoriei, prin credit.i-a si atras atentia sa nu mai foloseasca autoturismul,mai mult i-a luat si ambele chei insa i-a furat cheia din geanta si a plecat cu ea. Locuiesc inca impreuna.se poate face reclamatie de furt? este furt sau furt intre rude?
Corect, absolut furt! Furt intre soti daca hotararea de divort nu era inca definitiva la data furtului si daca poate demonstra aceasta data... Sau furt simplu daca era definitiv divortul.
Despre furt intre rude, intre vecini sau intre copii n-a vorbit nimeni...
Eu m-as duce frumusel la politie cu unul sau doi prieteni de familie si as depune plangere, apoi prietenii ar arata ca eu eram cea care folosea in mod normal masina, apoi ca l-au vazut sau au auzit ca el il foloseste... Sa vedem atunci cat de repede returneaza masina... Ca repararea prejudiciului e dovada de buna-credinta din partea invinuitului/inculpatului, asa incat...
Poate i-as trimite o scrisoare intai prin avocat prin care l-as intreba, frumusel, ce efecte vrea el sa aiba divortul asta: penale sau umane? Cu termen de returnare auto de cateva zile, daca nu merg si fac plangere... :)
Nu pot sti daca e de alta parere, caci nu stim in ce masura s-a dovedit ce am aratat noi aici...
Daca ati avut insa dovezi, mergeti in instanta pe 278 indice 1...
Depinde de multe chestiuni de fapt, sunt amanunte semnificative, sigur ca au avut cei de la politie mai multe date decat am aflat noi pe un forum, ceea ce poate duce la schimbarea situatiei...
Ati avut avocat? :(
Oricum, nu ati fost sincer cu noi, caci in 8 mai ne intrebati daca se poate face reclamatie pentru furt si in 12 mai e deja NUP? Ceva e putred...
Si nu stiu daca era deja inceputa UP, caci nici nu stiati de furt intre soti, spuneati de furt intre rude, iar daca ar fi fost aruncata o privire in dosar, reiesea clar furt intre soti... Ciudat. :-/