avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nu mi s-a facut carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nu mi s-a facut carte de munca

la un notariat am incheiat un contract individual de munca pe o perioada de 3 luni la care mi s-a prelungit cu 2 luni printr-un act aditional si mi s-a spus k am carte de munca...dupa trecerea celor 5 luni am vrut sa-mi iau cartea de munca sa ma mut la o alta societate si mi s-a dat o copie dupa o decizie inregistrata la ITM si mi s-a spus k nu am carte de munca deoarece nu existau la ITM formulare tipizate...ce se poate face...este corect ca eu sa nu primesc decat niste copii dupa contract,act aditional si decizie?pot sa-mi fac carte de munca si pe perioada aceasta de 5 luni?trebuie platita vre-o taxa sau ce se poate face??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:59, 24 Februarie 2011
Vi se va inmana o adeverinta de vechime, in care se va specifica de catre angajator perioada lucrata si cotizatiile achitate, motivul incetarii CIM.
Apocalipsus a scris:

Eu sunt angajat la o firma din Bucuresti de 3 luni .Am semnat initial acel contract pe 3 luni si astazi s-au incheiat cele 3 luni si am fost chemat sa semnez contractul de angajare pe termen nedeterminat. Am intrebat daca mi s-a facut carte de munca si mi s-a raspuns ca nu inca... Totul depinde de angajator.. Acum ce vreau sa aflu , daca ma voi decide sa plec de aici pe viitor , si cartea de munca neffind facuta pana in momentul acela... eu cu ce voi putea dovedi ca am lucrat la aceasta firma? Multumesc anticipat , astept un raspuns urgent

In lipsa carnetului de munca, dovada vechimii in munca se va face cu adeverinta eliberata de catre angajator pentru perioada lucrata si vizata de catre Inspectoratul Teritorial de Munca. Adeverinta de vechime, astfel eliberata, are aceeasi valoare ca si carnetul de munca.
VA ROG DACA SE POATE SA MA LAMURITI :registrul general de evidenta al salariatilor mai este obligatoriu Pentru fiecare societate daca se folosec inregistrarile din revisal care suntem obligati sa le transmitem in termen? ITM online?
Incepand cu data de 01.01.2007, registrul general de evidenta al salariatilor se întocmeşte în formă electronică.
Fiecare angajator are obligaţia de a înfiinţa un registru general de evidenţă a salariaţilor, denumit în continuare
registru, şi de a-l prezenta inspectorilor de muncă, la solicitarea acestora.

Registrul se transmite la inspectoratul teritorial de muncă în format electronic, prin utilizarea uneia dintre
următoarele modalităţi:
a)prin completarea on-line a bazei de date existente pe portalul Inspecţiei Muncii;
b)prin e-mail, pe bază de semnătură electronică;
c)prin depunerea la sediul inspectoratului teritorial de muncă în format electronic, însoţit de o adresă de înaintare
semnată de angajator.

Angajatorii au obligaţia de a transmite registrul în formă electronică la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui
rază teritorială îşi au sediul sau domiciliul, după caz:
1. în termen de 20 de zile de la data angajării primului salariat.
2. în termen de 5 zile de la data la care au intervenit modificări la c.i.m.
Ooo, multumesc dar asta inseamna ca tot va trebui sa avem (infiintam ) la sediu acel registru cu 100 file in care se pare ca vom completa ca si pe revisal toate modificarile intervenite !!!iar daca termenele da transmitere a modificarilor a expirat , ce consecinte atrag?

Alte discuții în legătură

Legal sau ilegal? camelia190609 camelia190609 buna ziua! am si eu o intrebare. cumnatul meu s-a angajat din luna septembrie la o firma,dar nici in ziua de azi nu i se da un raspuns daca are carte de munca ... (vezi toată discuția)
Procedura incheiere contract de munca lemonik lemonik Buna ziua. Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine care este in prezent procedura incheierii contractului de munca ? Adica, CM, in cele 3 exemplare, se mai ... (vezi toată discuția)
Cartea mea de munca Andrei_1977 Andrei_1977 Buna ziua as vrea sa stiu daca mi-a mers vechimea doar prin semnarea statelor de plata timp de 4 ani apoi am avut contract individual si ultima institutie unde ... (vezi toată discuția)