Masa succesorala dupa decesul mamei va fi formata din bunurile aflate in proprietatea ei.Deci, daca mama dvs nu are calitatea de coproprietar al imobilului, respectivul apartament nu va intra in masa succesorala.
Prin urmare, nu veti avea dreptul la imobil.
Dupa decesul tatalui dvs veti dobandi dreptul de proprietate asupra imobilului in cotele prevazute de lege impreuna cu mama dvs.
avocat Claudiu Lascoschi
Daca mama ta moare, doamne fereste, si apartamentul nu e si pe numele ei, atunci nu prea ai ce face! Din pacate! Nu poti face dezbatere succesorala in timp ce parintii tai sunt in viata. Parerea mea este ca ei ar trebui sa se gandeasca la asta, si sa se impace intr-un fel sau altul, inainte sa iti pui tu problema!
stiu ca aveti dreptate,insa mi se pare revoltator,din moment ce aproape intreaga suma a afost achitata de amandoi,nu doar de unul...insa la lucrurile mele(carti,poze etc) ramase acasa(momentan nu mai locuiesc cu ei) as avea dreptul sa mi le iau daca el nu ar vrea?
Carti poze, etc. puteti lua intrucat sunt ale dvs.
Puteti apela la organele de politie in acest sens.Mai intai sa chemati un echipaj si apoi daca nu se rezolva problema puteti face plangere penala.
Eu cred ca veti rezolva problema daca vine un echipaj de politie sa medieze chestiunea.
Cat priveste plata impreuna a sotilor mama are o actiune de partaj daca bunul a fost cumparat in timpul casatoriei.Este importanta data incheierii ( semnarii ) contractului de vanzare-cumparare si nu plata ratelor casei.
Dvs nu puteti cere partajul bunurilor comune.
Pentru mai multe detalii trebuie sa consultati un avocat intr-un mediu privat care sa vada si actele.
avocat Claudiu Lascoschi
pai,atunci mama nu are drept la nimic?si salariul ei,mai mare decat al tatalui meu?mama a lucrat pentru tata,iat acum ramane in strada daca el vrea?nu pot sa inteleg...pt ca asa e:apartamentul a fost cumparat in rate inaintea casatoriei cu un an.iar ratelele s-au intins pe muuulti ani.si platite din doua salarii...asta nu mi se pare corect.inseamna ca in cazul asta nu exista dreptate...
si in cazul asta,inainte de casatorie,sau chiar dupa,trebuie sa iti iei masuri serioase de prevedere ca sa nu ramai in strada.ce trist!in cazul asta as vrea sa mai intreb ceva,va rog!eu locuiesc cu sotul meu in alta tara,unde lucram amandoi.el are un apartament in orasul natal din Romania,achizitionat inainte de casatoria noastra, si vrea sa ii faca cateva modificari(cu banii nostri comuni),dupa care sa il vanda.in cazul unui divort,cum as putea demonstra ca lucrarile din apartament au fost facute cu banii comuni?actualmente apartamentul este o ruina.lucrarile nu le va face personal,ci va trimite bani parintilor lui,care se vor ocupa de tot.sa pastram chitantele conform carora am trimis bani parintilor lui?aceste chitante,alaturi de martori,ar fi suficiente pentru demonstrarea apartenentei banilor?sau...ce masuri sa iau,pentru a ma pune la adapost din punct de vedere legal,in cazul unui divort "urat"?adica sa nu trec prin aceeasi situatie ca mama... nu as vrea banii nimanui!numai sa mi se recunoasca si munca mea de-a lungul anilor...se poate face ceva din punct de vedere legalsunt total debusolata...se poate face ceva din punct de vedere legal sau trebuie sa ma resemnez deja ca lucrez pentru el?
mentionez ca lucrez la fel de mult ca si el si castig aproape cat el.
Pagina 3 din 5
Du-te la pagina
1
2
3
4
5