avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj la batranete...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj la batranete...

Buna ziua!Vin aici pentru a afla o parere asupra situatiei in care se afla mama mea.Adica:nu se mai intelege deloc cu tatatl meu,iar acesta o ameninta ca va instraina apartamentul in care locuiesc.Acest apartament l-a cumparat inainte cu un an de casatoria lor,insa in rate pe multi ani,achitand in acel moment un avans.Insa la un an de la achizitionarea acestui apartament,tata s-a casatorit legal cu mama,iar plata ratelor s-a efectuat,bineinteles de catre amandoi.Intrebarea mea este daca tata ar putea insraina apartamentul fara consimtamantul mamei,cei doi nefiind divortati.Mama are vreun drept asupra apartamentului,in perioada cotizata impreuna?In caz de divort,pentru ca o ameninta si cu divortul,cum se va face partajul?Va multumesc mult si astept raspunsul dumneavoastra.

Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2008
stroian anca, utilizator

Din pacate trebuie sa va luati masuri serioase asa cum ziceti.Toate inscrisurile sa le pastrati cu sfintenie pt ca altfel nu veti putea dovedi cu certitudine in fata instantei.Daca aveti si martori, in afara de inscrisuri veti obtine castig de cauza.
Parerea mea este ca ar fi bine sa consultati un avocat si intr-un mediu privat pentru discutii amanuntite si clarificatoare pt dvs.Vad ca pricepeti esenta problemei.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
va mai deranjez cu o intrebare.aici unde suntem lucram amandoi.el legal,iar eu la "negru"...e de ajuns in instanta marturia nasilor nostri cum ca eu am lucrat ca si el?sau trebuie sa demonstrez cu hartii legale situatia mea aici,altfel fiind pierduta?
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2008
ContSters20980, utilizator
Ideal ar fi sa dovediti cu inscrisuri.Daca nu aveti aceasta posibilitate veti dovedi si cu martori.Daca el recunoaste la interogatoriu acest aspect al muncii la negru nu vor fi probleme.
Daca neaga faptul ca ati lucrat si dvs veti audia martori sunt de parere ca el ar trebui sa administreze contraprobe impotriva martorilor audiati de dvs pt a va combate cu succes probatoriul prin martori.Adica sa aduca el martori prin care sa combata declaratiile martorilor dvs.In caz extrem se va proceda la confruntarea martorilor in instanta.

Daca aduce martori mincinosi atunci veti avea probleme, dar si martorii lui vor avea probleme.Vor raspunde penal pt marturie mincinoasa.
In acest caz modul in care va aborda procesul avocatul dvs. va fi decisiv.In 98-99 % din cazurile justitiei adevarul iese la iveala.Prin proces, in cazul ipotetic expus, inteleg nu numai ceea se va intampla in fata instantei.

avocat Claudiu Lascoschi
va multumesc din suflet si va doresc numai bine!:)
Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2008
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj all3rat all3rat In cazul unui divort, dupa 23 de ani de casnicie, timp in care sotii au locuit in aceasi casa, cumparata in rate pe numele sotului, contractul fiind incheiat ... (vezi toată discuția)
Dupa 5 ani de la divort vasilepop vasilepop Inainte cu 5 zile de casatorie mama mea mi a facut procura notarial precum pot sa vand in numele ei apartamentu proprietate care l avea, eu fiind unicul ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament mancipri mancipri apartament proprietate r.i.a.l. in care locuiesc de 15 ani tatal (divortat ) si fiul . tatal este titular de contract de inchiriere iar fiul , colocatar . ... (vezi toată discuția)