Nicolaie Ciobotaru a scris:
Mai important este sa stii ce cumperi decat ce scrie pe ambalaj sau cum se numeste.
Am avut prin scolile pe care le-am urmat un coleg care se numea Platon si era prost ca "bata". Dar avea nume celebru.
O profesoara mai sugubeata mai zicea cateodata " Ia sa vedem ca zice Platon" . Platon ( colegul ) sarea " Nu am nimic de zis" . profesoara completa " Ma Platon ma, nu numai un caine e scurt de coada. Nu de tine vorbeam".
:offtopic:
Odata a spus urmatoarele:
Platon avea urmatoarea conceptie despre istorie si oameni .
1. Omul regal care pune mai presus de toate demnitatea
2. Omul aristocratric care pune mai presus de toate propria personalitate.
3 Omul oligarhic care pune mai presus de toate averea care o detine.
4. Omul democratic care pune mai presus de toate placerea proprie.
5. Omul tiranic care pune mai presus de toate puterea pe care o exercita asupra semenilor.
Sustinea ca aceasta ( dupa Platon ) sunt ordinea de desfasurare istorica a oranduirilor.
Personal constat ca nu prea se confirma. Ca asistam la un 'ghiveci" foarte gustos.
Pai intre avocat si jurist nu e diferenta decat formala. De fapt intre mere si pere tot de forma este vorba ca sunt din aceeasi familie si pot sa se altoiasca intre ele. ( au acelasi tip de seminte si sunt oarecum rude ca si avocatul cu juristul ).
Ca unii nu isi recunosc "rudele" asta e o problema decand lumea si pamantul.
A se vedea ca dorim raspunsuri clare, scurte, pertinente. Diferenta dintre un avocat si un jurist nu e mare, ci consta in spatiul pe care il umple cu scrisul:P