avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Opinii despre avocatnet.ro De ce avocatnet si nu juristnet?
Discuție deschisă în Opinii despre avocatnet.ro

De ce avocatnet si nu juristnet?

Vad ca suntem aici o pleiada de specialitati. De aceea ma intreb de ce se chema site-ul avocatnet.ro si nu juristnet.ro. sau dreptnet.ro? Si inca o intrebare: de ce scrie lumea raspunsuri de cate 15-20 de randuri?Ar trebui punctate raspunsurile scurte si pertinente, ca doar aprope toti stim cum e in instanta unde daca te lungesti, nu te mai asculta nimeni. Sa vedem cate scatoalce imi voi lua pentru astfel de topic..:)
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2008
ContSters21504, utilizator
Nicolaie Ciobotaru a scris:

Mai important este sa stii ce cumperi decat ce scrie pe ambalaj sau cum se numeste.

Am avut prin scolile pe care le-am urmat un coleg care se numea Platon si era prost ca "bata". Dar avea nume celebru.
O profesoara mai sugubeata mai zicea cateodata " Ia sa vedem ca zice Platon" . Platon ( colegul ) sarea " Nu am nimic de zis" . profesoara completa " Ma Platon ma, nu numai un caine e scurt de coada. Nu de tine vorbeam".

:offtopic:
Odata a spus urmatoarele:
Platon avea urmatoarea conceptie despre istorie si oameni .
1. Omul regal care pune mai presus de toate demnitatea
2. Omul aristocratric care pune mai presus de toate propria personalitate.
3 Omul oligarhic care pune mai presus de toate averea care o detine.
4. Omul democratic care pune mai presus de toate placerea proprie.
5. Omul tiranic care pune mai presus de toate puterea pe care o exercita asupra semenilor.
Sustinea ca aceasta ( dupa Platon ) sunt ordinea de desfasurare istorica a oranduirilor.
Personal constat ca nu prea se confirma. Ca asistam la un 'ghiveci" foarte gustos.

Pai intre avocat si jurist nu e diferenta decat formala. De fapt intre mere si pere tot de forma este vorba ca sunt din aceeasi familie si pot sa se altoiasca intre ele. ( au acelasi tip de seminte si sunt oarecum rude ca si avocatul cu juristul ).

Ca unii nu isi recunosc "rudele" asta e o problema decand lumea si pamantul.

A se vedea ca dorim raspunsuri clare, scurte, pertinente. Diferenta dintre un avocat si un jurist nu e mare, ci consta in spatiul pe care il umple cu scrisul:P
:D:D:D
admin a scris:

ei, nu asa se pune problema.
administratorul siteului e o firma (care are acum vreo 13 oameni :"> ).
asa ca nu putem vorbi de un administrator avocat. ;)

Nu la acest aspect ma refeream. Ci la cei care posteaza.
pana la urma nu conteaza numele ci utilitatea. si utilitatea este atat pt avocati cat si pt juristi. in plus cred ca foloseste si pt viitorii juristi ( av +consilieri) si asta este un alt castig. ca sa nu mai vorbim de efectele pt cei care nu sunt in domeniu si isi gasesc rezolvari utile la problemele lor.
asa ca zic ca nu trebuie condamnata denumirea ci trebuie subliniata utilitatea.
Subscriu ideii de a face un singur site care sa cuprinda problemele respective. Ca se va numi legalnet, sau avocatnet, cu atat mai bine. Conteaza utilitatea practica.
Personal, nu prea am accesat celelalte site-uri pentru ca pe avocatnet se gaseste cam tot ce te intereseaza in domeniul juridic.

Alte discuții în legătură

Propune o noua serie de moderatori pana la 5 noiembrie Alin Popescu Alin Popescu Multumim pentru propunerile de data trecuta. Le multumim si moderatorilor nou-numiti ca si-au acceptat si luat in primire rolul cu cea mai mare ... (vezi toată discuția)
Avocatnet.ro - e buna directia? Alin Popescu Alin Popescu Am tot tinut sa deschid aceasta discutie de ceva vreme si acum consider ca e momentul. In ultimii ani am ridicat Avocatnet.ro de la statutul de site simplu si ... (vezi toată discuția)
Modificari 26 aprilie Alin Popescu Alin Popescu De la inceputul anului ne-am orientat cu precadere spre rezolvarea problemelor legate de incarcarea cu dificultate a paginilor Avocatnet.ro. Proiectul nostru a ... (vezi toată discuția)