avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traducerea cãrþilor de cãtre studenþi - Pot sã ...
Discuție deschisă în Traduceri

Traducerea cãrþilor de cãtre studenþi - Pot sã dau în judecatã profesorul care îmi impune activitãþi ce nu sunt cuprinse în atribuþiile studentului?

BUNA ZIUA, AM O DILEMA MARE! STUSIEZ LA O FACULTATE TEHNICA DIN IASI, MASTERAND IN ANUL 2, PROFESORUL DE LA O ANUME DISCIPLINA MI-A IMPUS CA PENTRU A PROMOVA DISCIPLINA SA TRADUC DIN LIMBA ENGLEZA IN LIMBA ROMANA CARTI INTREGI CU NUMAR DE PAGINI CUPRINSE INTRE 200 SI 400. PENTRU MINE ESTE IMPOSIBIL ACEST LUCRU DEOARECE SUNT CARTI TEHNICE, ENGLEZA TEHNICA ESTE DEOSEBIT DE GREA SI IN PRIMUL RAND NU SUNT TRADUCATOR. CUNOSTINTELE DE LIMBA ENGLEZA SUNT MINIME IN CONDITIILE IN CARE AM AVUT CURSURI DE ENLGEZA PE PARCURSUL ANILOR DE STUDII DAR AU FOST PENTRU INCEPATORI SI INTERMEDIARI. MIE IMI ESTE IMPOSIBIL SA FAC ACELE TRADUCERI, E FOARTE GREU, NU SUNT TRADUCATOR DE SPECIALITATE, AM SI ALTE CURSURI DE PARCURS, SI PLUS DE ASTA TREBUIE SA SI LUCREZ PENTRU A MA INTRETINE. DACA AVETI PARERI VA ROG SA RASPUNDETI. MULTUMESC MULT! PROFESORUL DACA VREA SA SCOATA CARTI DIN TRADUCERI SA NU O FACA PE SPINAREA STUDENTILOR!!! ASTEPT PARERI.
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:31, 7 Martie 2011
De acord, nu poti contesta sarcina de a traduce, dar poti contesta ce face profesorul cu munca ta.

Si eu zic ca ar fi bine sa dea limba la alegere, dar asta avem, cu asta defilam. As vrea sa vad un specimen ca cel prezentat de dvs (Sport + Drept):) Invers as vedea interesul, daca are oficii trebuie sa "alerge" prin oras.
Ultima modificare: Duminică, 6 Martie 2011
eumarian, utilizator
eumarian a scris:

De acord, nu poti contesta sarcina de a traduce, dar poti contesta ce face profesorul cu munca ta.

Si eu zic ca ar fi bine sa dea limba la alegere, dar asta avem, cu asta defilam. As vrea sa vad un specimen ca cel prezentat de dvs (Sport + Drept):) Cel putin o sa-i fie usor in primii ani daca face oficii, sa "alerge" tot orasul.


:happy: Pare amuzant, dar daca sunt admise mastere in drept pentru functii de conducere, de ce nu ma credeti?! :))

Interesant ar fi modul in care explica itemii pentru probele de control :tooth:
Va credeam, spuneam doar ca ar fi amuzant de vazut mintea unei asemenea persoane.

Si primarii si parlamentarii avocati stagiari pot deveni definitivi fara examen (si-au votat legea), deci nu ne mira nimic. Macar daca ar fi tradus cateva sute de pagini:tooth:
Pai, or fi tradus, in limba lor...;) sau ... pe unul, pe altul...
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
elena138, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal ca un elev sa fie obligat sa invete la scoala dupa o carte care nu e avizata de minister? ziarediverse ziarediverse E legal sa fi obligat sa inveti la scoala o limba straina ( franceza , engleza , germana ) dupa o carte care nu e avizata de minister , fara vreo traducere ... (vezi toată discuția)
Sfat legat de masterat amitza amitza as dori si eu un sfat, va roooooooooooog!!!!!!!!!! sunt proaspat absolventa de drept, si as dori sa urmez unul sau doua programe de master , dar nu ma ... (vezi toată discuția)
Masterat in drept la universitatea titu maiorescu vella85 vella85 Buna ziua.Sunt si eu o proaspat absolventa a facultatii de Drept, si intentionez sa urmez un master.Problema e k dupa ce am cantarit toate optiunile oferite de ... (vezi toată discuția)