In 2010 iulie am avut accident cu un asigurat Euroins,in data de 15 noiembrie 2010 s-a emis factura pentru despagubire catre asigurator nici pana in ziua de astazi nu s-au virat banii in contul service-ului pentru a-mi ridica masina . Mentionez ca acordul de plata s-a semnat in 23.12.2010 iar conform legislatiei asiguratorul era obligat ca in termen de 20 zile lucratoare sa vireze banii.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, multumesc
Atentie: daca dosarul are la baza o polita Casco - in 2 ani de la data avizarii daunei, dosarul se PRESCRIE. daca este polita RCA dosarul se prescrie in 3 ani. Peste aceasta perioada nu mai obtineti nimic nici macar in instanta. Penalizarile le plateste asiguratorul: 0,1% pe zi pt. polita RCA ( vezi Ordinul 5 al CSA) si pt. polita casco atit cit este prevavut in contractul casco.
- in cazul oricarui litigiu in urma careia asiguratorul este obligat la plata sumei X mai are obligatia conform normei 5/2010 (art 29 parca) la o penalitate de 36% / an si la plata taxelor judiciare.
In Ordinul 5/2010 al CSA, la art. 64 alin.4 se prevede ca la suma solicitata se aplica asiguratorului o penalizare de 0,1% pe zi intrirziere (de la data depunerii cererii de despagubire).
Bafta.
- primul pas: convocarea la conciliere !
- al doilea: chemarea in judecata !.....cat priveste reclamatia la CSA, nu este obligatorie, dar puteti incerca !
Merita sa va angajati un avocat care stie ce are de facut!
Despagubire rca
catalinjkd
Buna seara,
Nu credeam ca exista o astfel de societate dar...
Pe scurt: pe 04.04.2011 am fost implicat intr-un accident in lant, fara sa fiu vinovat: pe ... (vezi toată discuția)