Intelesesem ca numai sotiei ii place muzica tare, acum observ ca faceti echipa. Deci ce mai, veti suporta consecintele - la un moment dat nu veti mai auzi normal, basca oarece amenzi de la organ, apoi tre' sa dai peste unul care nu merge la politie, dar o rezolva in stil personal si va linistiti... Deci cam ce solutii astepti de la noi?
o solutie legala sa contesc amenzile de acest gen.
n-am zis ca nu-mi place muzica mai tare, mai ales cand ai la ce sa o asculti, claritate nu un zgomot infernal,dar eu sunt plecat cam de dimnineata pana seara.Presupunand ca voi lua amenda, si da , voi lua, ce solutie legala am?
Si comunitatea la care va referiti sunt de acord ca are nevoie de liniste in orarul prestabilit dar totusi nu este biserica, nu suntem la priveghi sau cu ii zice, mai avem nevoie sa ne si distram , n-am nici o vina ca unii vecini s-au nascut tristi.
a si sa nu uit, ma asteptam sa mi se spune ce lege incalc, banuiesc ca 61, ce articol, valoarea amenzilor si bineinteles modalitati de contestare.
Haideti sa va fac eu pe plac, macar sa stiti la ce sa va asteptati...
Legea nr. 61 din 27 septembrie 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice - Republicata in Monitorul Oficial Nr. 77/31 ianuarie 2011
Art. 3
Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
26.tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
Art. 4
(1)Contravenţiile prevăzute la art. 3 se sancţionează după cum urmează:
c)cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei, cele prevăzute la pct. 2), pct. 5)-7), pct. 8)-10), pct. 13), 15), 19), 20), 26), 27), 29) şi pct. 32);
Art. 7
Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor prin care s-a aplicat sancţiunea amenzii se poate face plângere în termen de 15 zile de la comunicarea acestuia.
Art. 8
(1)Plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei se soluţionează de judecătorie.
(2)Hotărârea judecătorească prin care judecătoria soluţionează plângerea este definitivă şi irevocabilă.
Dupa cum se vede veti primi pana la urma cel putin o amenda si o meritati. Pacat ca nu intelegeti ce inseamna bunul simt si ce drepturi si responsabilitati aveti ca si locatar. Muzica se poate asculta tare dar exista totusi limite. Nu se poate face club in apartament. Dar orice as spune este in zadar pentru ca nu ati inteles chiar si dupa plangerile vecinilor sau vizitele politistilor ca ceea ce faceti este deranjant si incalcati unele norme.
P.S Mai bine va cumparati o casa si cu un teren mare in imprejur.
Ore de liniste
petrudaniel
Buna ziua! Este adevarat ca nu pot asculta niciodata muzica la sistemul meu de home-audio? Legea mentioneaza ca doar tulburarea prin zgomote se sanctioneaza in ... (vezi toată discuția)