avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... muzica tare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

muzica tare

sotiei mele ii place sa dea muzica tare, dar imi cam vin vecinii la usa. exista un interval orar in care pot da muzica mai tare?
Cel mai recent răspuns: vivisb , utilizator 19:51, 25 Februarie 2011
Era vară, târziu în noapte, muzica (mă rog, ce-i plăcea proprietarului) răsuna între blocuri.
La un moment dat, altcineva a scos probabil nişte boxe îngrozitor de puternice pe balcon, şi a pus Wagner. Cred că sunt extrem de puţini cei pe care să-i extazieze Wagner. Răsuna atât de tare încât îl deranja teribil şi pe melteanul care a iscat întâmplarea.
După înjurături lansate în eter, melteanul a lăsat propria muzică la nivel decent.
End of story, happy end.
Rămâne întrebarea: de ce s-au întâmplat toate acestea ? De ce unii nu au atâta bun simţ să înţeleagă că libertatea lor se termină acolo unde începe libertatea celorlalţi ? De ce unii pricep doar mesajele bâtei ?
Îi urez iniţiatorului discuţiei, în cuvinte potrivite pentru el, să înţeleagă repejor că TOTDEAUNA se găseşte cineva care să o aibă mai mare ca el :P, indiferent că e vorba de maşină, de puterea staţiei de amplificare etc
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
anita2007, utilizator
Nu stim.....#-o:training:
Unii asa :yeah:, altii asa :-/, altii asa :angry:,:rtfm::tease::clapping:..... :magic: :hugall:

Si cu totii :ban::spam::innocent:
@vallentin24
Nu te potolesti.
Probabil cineva, o data, va reusi sa te ridice de pe scari sau te va ajuta sa iesi din lift.
Vei vedea ca din acel moment nu vei mai dori sa asculti muzica tare, nici tu si nici sotia ta.
Nepatrunse sunt caile Domnului.
Banuiesc ca initiatorul discutiei nu a convietuit pana acum la bloc.
Mesaj pentru dumnealui: Peste catia ani... cand probabil veti avea copil... veti intelege care este motivul pentru care trebuie sa se pastreze linistea in bloc.
Poate alti vecini lucreaza pe trei schimburi!
Oare stiti cum e sa simtiti disconfortul de la decibelii boxelor propagati prin peretii de beton? E o senzatie apasatoare la nivelul creierului si al stomacului (cel putin asa ma influienteaza pe mine)!

In perioada BAC-ului, mai precis in noaptea de dinaintea probei scrise la lb. romana, vecina de sub noi... si-a tinut majoratul... faina treaba nu? A doua zi am fost cu ochii cat cepele! Ca parca asta imi lipsea pe langa emotiile de rigoare.
Apoi in perioada cat am fost studenta am avut nenorocul ca aproape toti vecinii mei (din bloc) sa isi renoveze apartamentele. Fiecare in cate o sesiune... la unul dintre ei lucrarile au durat mai bine de un an, iar ca sa fie "tacamul complet" mesterii ascultau muzica data la refuz.... mama si tata mai erau si schimbul trei... De chemat politia nu am facut-o (dar i-am mai amenintat cu asta). M-am mai dus cu tupeu si le-am solicitat sa mai ieiei cate o pauza macar in intervalele legale! Eu am invatat mai mult "in deplasare".

Sigur in viata asta veti avea oportunitatea sa intalniti macar o persoana ca dumneavoastra sau ca sotia dumneavoastra, care sa isi sfideze vecinii ascultand muzica de buna sau mai butin buna calitate cu volumul dat la maxim!

Va propun sa consultati un avocat... oricum veti obtine acelasi sfat pe care l-ati primit pe acest forum! Poate va lecuiti!

Si inca o chestie exista casti wireless... va poteti plimba prin casa... ascultand doar pentru dumneavoastra! Dar banuiesc... ca doriti ca toata lumea sa stie ca va distrati si va "traiti viata"! (Sa moara dusmanii mei.... etc etc)
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
alinagava, utilizator
@vallentin24
Stimate domn,

Momentan prevederile legii 61/1991, actualizata si intrata in vigoare de la data de 31.01.2011 va pot ajuta sa si contestati respectivele sanctiuni aplicate dar si sa va schimbati atitudinea.
In plus va puteti folosi si de prevederile OMS nr. 536/1997, in speta art. 17 :

Art. 17.
Amplasarea obiectivelor economice cu surse de zgomot si vibratii si dimensionarea zonelor de protectie sanitara se vor face in asa fel incat in teritoriile protejate nivelul acustic echivalent continuu (Leq), masurat la 3 m de peretele exterior al locuintei la 1,5 m inaltime de sol, sa nu depaseasca 50 dB(A) si curba de zgomot 45. In timpul noptii (orele 22,00-6,00), nivelul acustic echivalent continuu trebuie sa fie redus cu 10 dB(A) fata de valorile din timpul zilei.
Pentru apartamente, nivelul acustic echivalent continuu (Leq), masurat in interiorul camerei cu ferestrele inchise, nu trebuie sa depaseasca 35 dB(A) si curba de zgomot 30 in timpul zilei; in timpul noptii (orele 22,00-6,00), nivelul echivalent continuu trebuie redus cu 10 dB(A) fata de valorile din timpul zilei.
Pentru scoli (sali de clasa) nivelul acustic echivalent continuu (Leq), masurat in interiorul clasei cu ferestrele inchise, sa nu depaseasca 35 dB(A) si curba de zgomot 30. Aceste valori sunt obligatorii si pentru alte unitati de invatamant si biblioteci.


Eu va propun totusi o solutie alternativa, daca banii nu sunt o problema pentru dvs. asa cum ati sustinut anterior, anume aceea a izolarii fonice a unei incaperii(daca nu a intregului apartament) in cuantumul respectivelor amenzi.
Oricum ar fi trebuie sa intelegeti ca traiul la bloc are avantaje si dezavantaje care duc inveitabil la nasterea de drepturi si obligatii.

@restul

Considerati ca raspunsurile si discutiile beligerante pot stinge un astfel de conflict?

O zi buna tuturor! :)

Alte discuții în legătură

Deranjarea linisti publice legea nr. 192/2019. cand pot asculta ... Anonimmm2017 Anonimmm2017 Deranjarea linisti publice Legea nr. 192/2019. Cand pot asculta muzica si cat de tare incat sa nu fiu amendat? Am avut o situatie penibila si vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Ore de liniste petrudaniel petrudaniel Buna ziua! Este adevarat ca nu pot asculta niciodata muzica la sistemul meu de home-audio? Legea mentioneaza ca doar tulburarea prin zgomote se sanctioneaza in ... (vezi toată discuția)
Problema privind deteriorarea blocului de la zgomot puternic tiniza tiniza buna seara, am un vecin cam galagios...adica pune muzica la un volum care produce vibratii puternice in podeaua apartamentului meu si obstructioneaza orice ... (vezi toată discuția)