avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Vreau sa cedez apartamentul bancii in schimbul ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Vreau sa cedez apartamentul bancii in schimbul stingerii datoriei

Buna ziua,
Am doua intrebari legate de un contract de imprumut bancar cu garantie ipotecara. Fara sa fac o istorie a problemelor legata de acest tip de credite, am urmarit discutii diverse pe aceasta tema pe forumul dumneavoastra, doresc doar o lamurire care cred ca ar fi necesara miilor sau poate sutelor de mii de persoane fizice aflate in aceeasi situatie.
Situatia economica familiala precara in care s-a ajuns in urma acestei crize economice.
Imi asum in totalitate gresala pe care am facut-o aruncandu-ma cu capul inainte intr-un contract de imprumut cu garantie ipotecara cu o banca oarecare. Veniturile legale si predictibile ale familiei s-au injumatatit si am ajuns in imposibilitatea de a continua plata ratelor catre banca. Vreau sa cedez apartamentul bancii in schimbul stingerii datoriei contractuale.
Pana aici totul pare clar. Insa banca sustine ca daca valoarea la vanzare a apartamentului nu se ridica la valoarea datoriei… apartamentul se va vinde la o valoare mai mica, iar restul sumei va trebui sa o acopar din buzunar.
Care este adevarul in aceasta situatie?
Mentionez:
- obligatiile, drepturile si riscurile sunt asumate egal de catre partile din contract.
- Piata imobiliara reprezinta o variabila care nu poate fi controlata de nici una din partile contractante, fluctuatiile acesteia reprezentand riscul asumat de parti.
- Evaluarea imobilului a fost facuta de catre un evaluator agreat de banca (daca nu chiar angajat al bancii), iar suma acordata mie a fost aproximativ 2/3 din valoarea reala a imobilului ipotecat in favoarea bancii.
Intebarea este simpla. Cine acopera pierderea bancii?
Am o singura rugaminte… Cititi cu atentie! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 11:01, 23 Februarie 2011
@grandanat
si daca prin contarct eu ma oblig sa platesc lunar un comision de risc care pana de curand era de 0,22% din sold ceea ce reprezenta cca 25 % din ceea ce platesc lunar la banca ?
acest comision de risc mi-a fost prezentat ca si comision privit din punct de vedere al riscului valutar,al devalorizarii imobilului etc insa acum cei de la banca o dau la intors.
treba e ca eu am si un raspuns scris din partea bancii in care incearca sa explice ceea ce inseamna acest comision.
bine ca acum eu nu mai am divergente cu banca deoarece am ajuns la un numitor comun.
Banca nu are in obiectul de activitate achizitionarea imobilelor. :(
Din pacate multi sunt cei care au luat credit maxim si la limita superioara iar acum se afla in situatia descrisa de dvs.
Asa cum ati aflat din raspunsurile anterioare, banca va urmari sa recupereze tot creditul acordat la care se aduna si celelalte cheltuieli stipulate in contract.
Cea mai buna solutie este sa incercati sa vindeti la un pret cat mai mare imobilul si sa ramaneti cu cat mai putin de achitat.
@doberv
Cazul dumneavoastra s-ar putea solutiona numai in instanta. Mergeti pe ideea de dezinformare/informare inselatoare din partea bancii la momentul semnarii contractului. Consultati un avocat. Dupa o analiza amanuntita a tuturoe elementelor v-ar putea spune ce sanse de reusita aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

riscul contractual.criza economica. caz de forta majora flory1 flory1 Buna ziua, In situatia in care banca Creditor, are pretentia sa-si recupereze intreaga suma imprumutata, dar pe fondul crizei imobiliare a scazut ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu mai poti plati ratele la un credit ipotecar? ion_andonie ion_andonie Am cumpărat un apartament cu credit ipotecar. O parte din bani au provenit dintr-un împrumut de nevoi personale iar restul tot împrumut cu ipotecarea ... (vezi toată discuția)
Firma recuperare, posibilitate sechestru pe apartament cumparat cu credit petryno79 petryno79 Buna ziua, am avut un credit de nevoi personale la o banca pe care nu l-am mai platit de ceva timp,banca a cesionat creditul catre o firma de recuperare vreau ... (vezi toată discuția)